Kurdele.com bir hediye sitesi. Siteye üye olduktan sonra bir liste oluşturup dostlarınızın istediğiniz hediyeleri görmesini sağlayabiliyor ya da siz hediye satın alabiliyorsunuz. Çıkış noktaları ve şu andaki içeriklerinin ana teması ise evlilik listesi. Türkiye'de evlenecek çiftlere daha çok altın takılırken yurt dışında bu sistem daha farklı ilerliyor. Evlenecek çiftler ihtiyaçları olan her şeyi (hediyeleri) listeleyip, belli mağazalarla anlaşıyor. Yakınları da bu hediyelerden bütçelerine uygun olanları seçiyor. Kurdele.com da bu sistemi internet üzerinden Türkiye'de uygulamaya çalışıyor. Timur Altop ve Abdullah Uygun'un en yüksek hisse sahibi olduğu şirketin diğer kurucu ortakları arasında; Didem Altop, Can Ateş, Burhan Karaçam, Önder Öztarhan, Nuri Öztaşkın, Ayşegül Soylu ve Bülent Çebi'ye ek olarak Yemek Sepeti sitesinin kurucularından Melih Ödemiş de bulunuyor.
Melih Ödemiş, fikri ilk yaratanın Timur Altop ve Abdullah Uygun olduğunu belirtti ve devam etti: İki sene önce çıktı bu fikir. Timur evleniyor ve etrafındaki insanlar ona ne hediye alacaklarını soruyor. Timur Amerika'da doğup büyüdüğü için Türkiye'de de hediye listesi diye bir kavramın olduğunu sanıyor ama oysa ki yok! Düğünden sonra bu fikri hayata geçirmek için kolları sıvıyor. Kalabalık bir ekibiz ama bu zor bir iş. Arka tarafta çok ciddi bir tedarikçi zincirini yönetmek gerekiyor. Bir evi A'dan Z'ye döşeyebilmek için gerekli her şeyin bu sitede bulunması bizim amacımız. Bu ekip, bu işin hakkıyla yapılabilmesi için işin içinde olması gereken kişiler.
İki-üç yıldır internet üzerinden yapmak istediği bir proje olduğunu belirten Ödemiş, "Hediyeyi alanın da, verenin de işini kolaylaştırıyorsunuz. İnsanlar altın alıp veriyorlar böyle durumlarda. Olay duygudan yoksunlaşıyor; para verilip hediye alma kavramından uzaklaşılıyor" diyor.
Editör: Haber Merkezi