Ayvalık Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Siniparski-Ege'de İletişim Derneği, Agiasos Kültür Derneği ve Mitillinie Tour işbirliği ile Ayvalık merkezinde bulunan Talatpaşa Caddesi'nde santur adı verilen kanuna benzeyen müzik aletleri ve gitar eşliğinde halka ücretsiz konser verildi. Agiasoslular daha sonra Ayvalık Belediyesi'ne ait Fuaye salonunda, kendi kültürel motiflerini içeren Geleneksel Ürünleri ve El Sanatları Sergisi'nin açılışında Ayvalık halkıyla buluştu. Seramik, tahta oymacılığı ve dokumacılık alanında adını duyuran Yunanistan'ın Midilli (Lesvos) adasındaki Agiasos köyünün sakinleri, iki gün sürecek etkinlik kapsamında açılan sergide Ayvalıklı kadınlarla birlikte Türk-Yunan el işleri sanatının en güzel örneklerini ilçe halkının beğenisine sundu.
Serginin açılışına katılan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yıllarca Ege'nin iki yakasında iki ayrı halk arasında dostluk köprüsü kurup, bu dostluğu pekiştirebilmek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Agiasoslular bizim davetimizle buraya geldiler. Kendi kültürlerini dostlukla harmanlayarak bizlerle paylaşıyorlar. Bizim yıllarca çabamızda bu yöndeydi. Daha önce protokol çerçevesi içerisinde olan iki ülkenin arasındaki ilişkiler, her iki ülke halkının karşılıklı attığı adımlarla büyük çaplı etkinliklerin yanında iyi komşuluk ilişkilerini geliştirebilmek için küçük küçük, yöresel beldelerin de kendisini tanıtması, kültür alışverişinde bulunması yönünde ilerlemeye başladı. Tabi bu konuda bizde Ayvalık olarak çok ciddi çabalar göstermiştik. Bugün burada açtığımız sergide, kadınlarımızın ürettiği el sanatları ve Agiasos'tan gelen konuklarımızın el işleri ile birlikte sergileniyor" dedi.
Mitillinie Tour'un sahibi Aris Lazari ise Yunanistan'ın Midilli adasındaki Agiasos köyünün çok özel bir yer olduğunu kaydederek, "Bu köyü herkesin gezip görmesi gerektiğine inanıyorum. Agiasoslular tıpkı Kayseri'de olduğu gibi köylerinde aklınıza gelebilecek birçok şeyi imal edip, üretiyorlar. Oysa Agiasos Midilli'nin bir dağ köyü. Dağdaki bir köyün yaptıkları işlere ve kültürlerine bugün AB çeşitli projelerle katkıda bulunuyor. Öylesine faal bir halkı var ki, ben yakın gelecekte Agiasos'un Yunanistan'ın dünyadaki en büyük kültür merkezi olacağına inanıyorum" diye konuştu.