Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlayacak çevreci ve sosyal bir projeye imza attı. Proje kapsamında fabrikalardan çıkan artan yemekler, hijyenik koşullarda değerlendirilerek Hayvan Yaşam Merkezi’ne ulaştırılacak.
Can dostlar için sürdürülebilir çözüm
İmzalanan protokol kapsamında Yunusemre’de bulunan Hayvan Yaşam Merkezi’ndeki sahipsiz hayvanların beslenme ihtiyacı, Manisa OSB’de faaliyet gösteren fabrikalardan temin edilen artan yemeklerle karşılanacak. Yemekler, sağlık ve hijyen standartlarına uygun şekilde sterilize edilerek kullanılacak.
Dutlulu: İsraf önlenirken can dostlar doyacak
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, iş birliğinin çevre ve hayvan hakları açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu projeyle hem can dostlarımızın beslenmesini sürdürülebilir hale getiriyoruz hem de ciddi bir gıda israfının önüne geçiyoruz. Sanayimizle ortak projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Türek: Pati dostu bir adım attık
MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek ise Manisa için ortak çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Bugün pati dostu bir adımla artan yemekleri hijyenik koşullarda can dostlarımıza ulaştıracağız. Önümüzdeki süreçte daha büyük projelere birlikte imza atmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.




