Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, sigara içen vatandaşlara solunum testi yaparak sağlıklı yaşamı teşvik etti. Ayrıca, erken teşhis sağlanması adına tansiyon ve şeker ölçümleri de gerçekleştirildi.

Manisa'da Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlık Tarama Etkinliği (2)

UEDAŞ’tan alarm gibi uyarı! 26 Nisan Cumartesi günü Balıkesir’de elektrikler kesilecek! Hangi ilçeler etkilenecek? UEDAŞ’tan alarm gibi uyarı! 26 Nisan Cumartesi günü Balıkesir’de elektrikler kesilecek! Hangi ilçeler etkilenecek?

Solunum testi ve erken teşhis imkanı

Manisa'da, Manolya Meydanı’nda kurulan sağlık tarama standında, katılımcıların sigara içme durumlarına göre solunum fonksiyon testleri yapıldı. Aynı zamanda tansiyon ve kan şekeri ölçümleri ile olası sağlık risklerine karşı bilgilendirme yapıldı. Sağlık uzmanları, testler sonucunda kişisel risk faktörlerini belirleyip, sağlıklı yaşam için önemli öneriler sundu. Etkinlik, halkın genel sağlık farkındalığını artırmayı amaçladı.

Manisa'da Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlık Tarama Etkinliği (3)

“Halkımızın sağlığını korumaya devam ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, yapılan sağlık taraması ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında solunum testlerini gerçekleştirdik. Ayrıca, kış aylarında hava kirliliği nedeniyle artan solunum yolu hastalıklarına ve yaygın hastalıklar olan diyabet ve tansiyona karşı halkımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Yapılan sağlık taramalarıyla vatandaşlarımızın erken teşhisle hastalıklarını önlemeleri için yardımcı oluyoruz." Belediye yetkilileri, benzer sağlık taramalarının gelecekte de devam edeceğini ifade etti.

Manisa'da Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlık Tarama Etkinliği (5)

Kaynak: BÜLTEN