Sokak hayvanlarının güvenliği ve halk sağlığı için çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Komisyonu, Ahmetli ve Turgutlu’daki hayvan bakımevlerini ziyaret ederek Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. İki ilçede toplam 380 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, yaklaşık 65 hayvanın ise sahiplendirildiği ifade edildi.
Yeni kısırlaştırma istasyonları kuruluyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı Ahmetli’de yapılırken, toplantı sonrasında Ahmetli ve Turgutlu’daki bakımevlerine ziyaret düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve eşi Sabriye Akın, Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş ve eşi Müzeyyen Mintaş, Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı Uğur Doğan ve komisyon üyeleri, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Öğren gibi pek çok isim toplantıya katıldı.
Büyükşehir Belediyesi, nüfusu 25 binin altındaki dört ilçeye, sokak hayvanları için kısırlaştırma istasyonları kurmayı planlıyor. Bu istasyonlardan biri Ahmetli’ye yapılacak ve görevlendirilecek veterinerler, kısırlaştırma işlemlerine destek vererek süreci hızlandıracak.
Sadık dostlar için güvenli yuvalar
Ahmetli Belediyesi, yeni dönemde 65 hayvanı sahiplendirirken, 60 hayvanın da kısırlaştırıldığını duyurdu. Turgutlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde ise 320 kısırlaştırma işlemi yapılmış durumda ve aylık yaklaşık 20 hayvan sahiplendiriliyor. Ayrıca, Komisyon üyeleri, Turgutlu Belediyesi bünyesinde bulunan Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi’ni de ziyaret ederek hayvan dostu projeler hakkında bilgi aldı.






