POLİTİKA

Meclis Lokantalarında Ekmek günlük mü?

Abone Ol


Bunun bir benzerini Meclis lokanta ve kafeteryalarında ortaya çıkaran İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, milletvekilleri ve mecliste yemek yiyen vatandaşlara, yemeklerin yanında sunulan ekmeklerin son tüketim tarihlerinin ambalajlarında yazılması zorunlu olmasına rağmen yazılı olmadığını söyledi.

Verdiği soru önergesinde uygulamanın Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine açıkça aykırı olduğunu belirten Güven, Yönetmeliğin 8'inci maddesine göre tavsiye edilen tüketim tarihi veya mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen gıdalarda son tüketim tarihinin gıdaların etiketinde yer alması zorunlu olduğunu ifade etti.

Güven, Meclis lokanta ve kafeteryalarında sunulan ekmeklerin dışında bulunan ambalajların üzerinde gıdaların saklanmasına uygun standartları karşıladığına dair işaretlere de rastlanmadığını, bu nedenle tüketilen ekmeklerin bayat, saklama koşullarının sağlıksız olup olmadığını anlamanın mümkün olmadığını vurguladı.

Bu kapsamda Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e Yönetmeliği açıkça ihlal eden ekmek şirketi hakkında ne gibi işlem yapmayı düşündüğünü soran Güven, Mecliste yemek yiyen restoran ve kafeterya müşterilerinin satın aldıkları gıdanın son tüketim tarihini bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

Güven, yönetmeliğin gereklerini yerine getirmeden gıda ambalajlayanlar ve bunu nihai tüketiciye sunanlar yönetmelik ihlalinden açıkça sorumlu olup olmadıkları sorusunu yöneltti. Ekmek ambalajını da kuşkulu bulan Güven, ambalajın gıdaların saklanması ile ilgili tüzüğe uygun olup olmadığı, “Meclis lokantasında tüzüğe aykırı uygulamalara göz yumuluyorsa ülkemizin diğer yerlerinde de yönetmeliğe aykırı uygulamalar olup olmadığı denetleniyor mu?” sorularını Meclis Başkanına yöneltti.