Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir İl Başkanlığı 14. Olağan İl Kongresi'nde il başkanı Veysel Şahin güven tazeledi. Kongrede kullananılan 600 oyun 587'sini alarak yeniden il başkanı seçilen Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kongreye ilişkin Şahin, "Şükürler olsun. İzmir’de Türk milliyetçileri bugün çok güzel, çok muntazam bir kongre gerçekleştirdi. Yeniden bir araya gelmekten, yeni bir yol açmaktan hepimiz çok mutlu olduk. Yeni bir yönetim yaptık. Yeni çalışma arkadaşlarıyla yola devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması | Tüm sorunları çözebiliriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması | Tüm sorunları çözebiliriz

OLAYLI CHP KONGRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi ve CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın MHP'ye yönelik "2 saatlik kongre yapıyorlar" açıklamalarını da değerlendiren Şahin, olaylı CHP kongresini üzülerek seyrettiğini belirtirken CHP'li Taşkın'ın da saygısızlık ettiğini dile getirdi. 


"4,5 YILDA 4 PROJE YOK"

Kongre sonrası yeni dönemde MHP'nin İzmir'deki yol haritasına dair de açıklamalarda bulunan Şahin, "İnşallah İzmir’de daha etkili bir Cumhur İttifakı göreceğiz. Bütün hazırlıklarımız o yönde. Başarılı olmaya çabalayacağız. Genel iktidarda Cumhur İttifakı 15 Mayıs’ta yapılan seçimde çok başarılı olduğunu, küresel emperyalizmin bütün baskılarına rağmen açık ara bir farkla başarılı olduğunu hepimiz gördük. Fakat yerelde iktidar, genelle birlikte senkronize çalışmayınca uyumsuzluk oluyor. İzmir’de de bu uyumsuzluğu görüyorsunuz. Aslında bu konuda söyleyecek çok şey var. Tunç Soyer söylediklerimin yüzde 80’ini yaptım diyor. Ben de diyorum ki 4,5 yılda 60 trilyon paramızı harcadın. Devletin 60 trilyon parasını yedi. Bana 4 tane proje göster. Bilen varsa söylesin. Bu İzmir’de de İstanbul’da da Ankara’da da diğer illerde de fark ediliyor. Bu illerin mutlaka ve mutlaka özellikle İzmir’in Cumhur İttifakı’nın alması lazım" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR KÖYDE YAŞIYORUZ"

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde İzmir'in 18 ilçesini kazanması gerektiğini belirten Şahin, "İzmir’i almamız için 18 ilçe almamız gerektiğini düşünüyorum. Geçen dönem de öyle söyledim. Bunlardaki çıkış noktam da şu Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP’nin bir sinerji oluşturduğunu görüyoruz. Bunu geçen seçimde gördük. Çeşme’de diyorlar ki MHP yüzde 10 oy aldı. AK Parti ile birlikte yüzde 44 oy aldık. Dikili’de yüzde 39 oy aldık. Foça’da yüzde 42 oy aldık. Aslında İzmir bizi görmeli diyoruz. CHP’nin 30 yıldır zulmü yeter diye düşünüyoruz. Herkes bunu görüyor. Kokan bir İzmir, büyük bir köyde yaşadığımızın farkında değiliz. Biz büyük bir köyde yaşıyoruz. Manisa’da, Kayseri’de, Gaziantep’teki hizmetleri görün bir de buradaki hizmeti görün" ifadelerini kullandı. 


TAVŞAN ADAY ÇIKIŞI


İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olmasına ilişkin ise Şahin, "O tavşan adaydır. Ben inanmıyorum aday olduğuna. Pazarlıkları yükseltmek için yapılmıştır. Öyle bir şeyin gerçek olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ