Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'deki öğrencilere yönelik konaklama imkânlarının artırılması gerektiğini belirterek “Buca Spor Lisesi bölgeye ve ülkemize değer katan sporcularımızın yetiştiği bir okulumuzdur. Ancak 400 öğrencimizin bulunduğu okulumuzun ihtiyacı olan bir pansiyonun olmaması eksiklik olarak göze çarpmaktadır” dedi. Osmanağaoğlu, özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe yerleşkesinde yapılan yeni yurt projelerinin kapasitesinin artırılması gerektiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada “Türk asrı, görkemli Türk gençliğinin omuzlarında yükselecektir” ifadelerini kullandı.

"Gençlik istikbalimizin teminatıdır"

Osmanağaoğlu, Türk milletinin geleceğini şekillendirecek olan gençlerin yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "İstiklalimizi muhafaza edecek, tarih ve vatan şuuruyla 'yaşayan', sahip oldukları insani ve milli hislerle 'yaşatan' gençlerimizin yetişmesi, her şeyden önce gelmektedir" dedi. 

Atatürk İnciraltı Erkek Yurdu, Hoca Ahmey Yesevi Kız Yurdu, Hacı Ahmet Tatari Erkek Yurdu binalarında deprem analizi yapılarak yenilerinin yapılması gerektiğini hatırlatan Osmanağaoğlu, şunları söyledi:

“Torbalı, Dikili, Çiğli ve Bergama’da yapım işi devam eden Spor Salonlarımızın, yapım işi devam eden dokuz spor okulunun tamamlanması, projesi de tamamlanan Ödemiş ilçemizde yeri belirlenmiş yurdumuzun yatırım programına alınması da beklentilerimiz arasındadır. Sayın Bakanım; 2020 yılında İzmir’deki 22 olan yurt sayısının 30’a, kapasite ise 16 bin 250’den 45 bin 393’e yükseltilmiştir. Son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe yerleşkesinde Orman Bakanlığının tahsisiyle başlayan projenin kapasitesinin bin kız ve bin erkek evladımıza daha hizmet verecek şekilde geliştirilmesi, ilimizdeki ev tipi yurtların boşaltılmasına da vesile olacaktır.”

Gençlik için eğitim ve spor yatırımları

Osmanağaoğlu'nun konuşmasında İzmir’deki gençlik yatırımları da gündeme geldi. Buca Spor Lisesi'nin eksiklerini dile getiren Osmanağaoğlu, 400 öğrenciye sahip olan okulun pansiyon ihtiyacını vurguladı. Ayrıca, İzmir’deki spor salonları ve halı sahaların durumu da ele alındı. Gaziemir'deki okulun spor salonunun onarımı, Kemalpaşa’daki halı sahaların eksikliklerinin giderilmesi gibi talepler Osmanağaoğlu tarafından dile getirildi.

Zararlı alışkanlıklar ve güvenlik tehdidi

Osmanağaoğlu, günümüzün en büyük güvenlik tehditlerinden birinin gençler arasında yayılan zararlı alışkanlıklar olduğuna dikkat çekti. "Zararlı alışkanlıkların yeni güvenlik tehdidi boyutuna geldiğini görmek tedirginlik vericidir" diyerek, gençlerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarını tehdit eden bu alışkanlıklarla mücadelede daha etkin stratejiler geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hasan Ünal’dan Deniz Yücel’e sert tepki
Hasan Ünal’dan Deniz Yücel’e sert tepki
İçeriği Görüntüle

Gençlere yönelik sosyal ve kültürel desteklerin artırılması

Osmanağaoğlu’nun konuşması sadece altyapı yatırımlarıyla sınırlı kalmadı. Gençlerin kültürel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek programlara da değindi. Türkiye'nin geleceğini inşa edecek gençlerin, milli mefkûreler etrafında kenetlenmesi için siyasi ve toplumsal desteğin artırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi