Gülağzı mevkiinde bulunan bir ormanlık alanda gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, siyasi parti temsilcileri, sanatçılar, çocuklar, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar katıldı.

Başkan Ahmet Aras'tan 19 Mayıs mesajı Başkan Ahmet Aras'tan 19 Mayıs mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada, yangınların yaşamın bir gerçeği olduğunu belirtti. 2021 yılında Muğla'nın tümünde yangınlar yaşandığını hatırlatan Aras, Bakan Yumaklı'nın başlattığı kampanyayı desteklediklerini ifade etti. Aras, çöp toplamanın önemine vurgu yaparak, atıkların çevre kirliliğine ve orman yangınlarına neden olduğunu dile getirdi. Ormanların korunmasının önemine dikkat çeken Aras, "Aslında toplamak değil, atmamak marifettir. Lütfen ormanlarımızı koruyalım." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirtti. Bu sebeple orman yangınlarının riski ve tehdidinin altında olduklarını ifade eden Bakan Yumaklı, alınacak önlemlerle bu yangınların oluşmasını engelleyeceklerini söyledi. "Orman Benim" kampanyasıyla Türkiye genelinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Yumaklı, bu çalışmanın Türkiye'nin her köşesinde yükselen bir farkındalık ve algıyı başlatacağına inandıklarını belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme