Nazilli’nin en özel sokaklarından biri olan ve "Kuaförler Sokağı" olarak bilinen Altıntaş Mahallesi’nde, esnaf ve mahalle sakinleri bir araya gelerek büyük bir iftar sofrası kurdu. 2017 yılında başlatılan geleneksel iftar organizasyonu, bu yıl 6. kez gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle bir yıl ara verilen buluşma, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Uşak’ın kadın voleybol takımı destek bekliyor
Uşak’ın kadın voleybol takımı destek bekliyor
İçeriği Görüntüle

Her yıl büyüyen bir gelenek

Kuaförler Kubilay Başaran ve Ayşen Konakçı’nın öncülüğünde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1500 kişi katıldı. Osmanlı’dan günümüze uzanan Ahilik kültürünü yaşatan esnaf, birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Mahalle sakinleri ve esnafların destekleriyle imece usulü gerçekleştirilen organizasyon, büyük takdir topladı.

"Bizden sonrakilere de örnek olmak istiyoruz"

Etkinliğin büyüyerek devam ettiğini belirten Kuaför Ayşen Konakçı, "2017 yılında 250 kişiyle başladığımız iftar soframızı her yıl büyüttük ve bu yıl 1500 kişiye ulaştık. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz, Allah kabul etsin" dedi.

Kuaför Kubilay Başaran ise, "Altıntaş Mahallesi esnafları olarak bu etkinliği gelenekselleştirdik. Amacımız sadece iftar vermek değil, aynı zamanda Osmanlı'dan miras kalan Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonrakilere örnek olmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA