CHP'de 39. Olağan Kurultay'da seçilen Parti Meclisi üyelerinin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi sonrası Aylin Nazlıaka'dan açıklama geldi. İhraç listesinde yer alan Nazlıaka, CHP Genel Merkezi'nin kararına tepki gösterdi.

Eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaptığı açıklamada genel merkezin amacının, butlan kararının iptal edilmesi halinde seçilmiş yöneticilerin yeniden göreve dönme ihtimalini engellemek ve mevcut makamları korumak olduğunu savundu.

NAZLIAKA'DAN İHRAÇ KARARINA TEPKİ

Nazlıaka, kendisinin de aralarında bulunduğu 39. Olağan Kurultay'da seçilen Parti Meclisi üyelerinin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine tepki gösterdi.

Nazlıaka, kendilerine yönelik "Truva atı" suçlamasını da eleştirerek, asıl "Truva atı" olarak nitelendirdiği kişilerin hukuka aykırı ve daha önce emsali yaşanmamış bir yargı müdahalesiyle CHP Genel Başkanlığı ve yönetimine seçilmeden gelenler olduğunu savundu.

Fidan’dan YPG’nin feshi kararına ilk yorum
Fidan’dan YPG’nin feshi kararına ilk yorum
İçeriği Görüntüle

Nazlıaka ayrıca CHP Genel Merkezi'ne "mafyatik tiplerle zorla girmeye çalışanlar" ifadesini kullandı.

"AMAÇLARI MAKAMLARINI KORUMAK"

Nazlıaka, CHP'den istifa etmemelerinin nedeninin mutlak butlan davasında iptal kararı çıkması halinde partinin yönetimsiz kalma ihtimali olduğunu belirtti.

Aylin Nazlıaka, kararın arkasındaki amacın seçilmiş yöneticilerin yeniden görevlerine dönme ihtimalini ortadan kaldırmak ve mevcut makamları korumaya çalışmak olduğunu savundu.

"BUGÜNKÜ CHP KÖKLERİNDEN KOPMUŞ DURUMDA"

Nazlıaka, açıklamasında CHP'nin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmede de bulundu.

"Yüreğim sızlayarak görüyorum ki bugünkü CHP köklerinden kopmuş durumdadır" diyen Nazlıaka, kendilerinin Kuvayı Milliye ve 1923 ruhuyla, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıkla laik, demokratik, eşitlikçi ve tam bağımsız Türkiye mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

Nazlıaka, "Bizi, mutlak butlan kararını içlerine sindirenlerin yönettiği CHP'den atabilirler; ama bizi Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olan CHP'den asla atamazlar" dedi.

Açıklamasının sonunda Nazlıaka, mücadele ruhuyla ve halktan aldıkları güçle Özgür Özel'in liderliğinde iktidara koştuklarını belirtti.

NAZLIAKA İKİNCİ KEZ İHRAÇ GÜNDEMİNDE

Aylin Nazlıaka'nın yeniden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi, 2016 yılındaki süreci de gündeme getirdi.

Nazlıaka, 2016 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi kararıyla kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Söz konusu dönemde bir milletvekilinin Meclis odasındaki Atatürk posterini indirdiği iddiasını gündeme getiren Nazlıaka, partinin kamuoyunda tartışılmasına yol açtığı gerekçesiyle disipline sevk edilmişti.

Nazlıaka, Mayıs 2016'da CHP'den ihraç edilmişti.

Daha sonra 15 Eylül 2019'da Parti Meclisi'nin aldığı kararla CHP'ye geri dönmüştü.

Kaynak: Haber Merkezi