CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantılarda farklı kademelerde görev yapan belediye başkanlarıyla bir araya geldi.
CHP Genel Merkezi’nde düzenlenecek “Belediye Başkanları Buluşması” öncesinde yapılan toplantılara; büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Özel’in başkanlık ettiği görüşmelerde, yerel yönetimlerin mevcut durumu, sahadaki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Toplantılarda özellikle ekonomik koşulların belediyelerin hizmet kapasitesine etkisi, vatandaşlara sunulan sosyal desteklerin artırılması ve yerel yönetimlerin karşılaştığı idari zorluklar gündeme geldi. Belediye başkanlarının sahadan aktardığı görüş ve önerilerin, partinin önümüzdeki dönemde izleyeceği yerel yönetim politikalarına yön vermesi bekleniyor.
CHP kaynakları, toplantıların sadece mevcut durum analiziyle sınırlı kalmayacağını, aynı zamanda belediyeler arasında koordinasyonu güçlendirecek yeni adımların da değerlendirildiğini belirtiyor. Bu kapsamda, özellikle sosyal belediyecilik uygulamalarının yaygınlaştırılması ve başarılı projelerin diğer şehirlerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Özgür Özel’in başkanlık ettiği temasların ardından yapılacak geniş katılımlı buluşmanın, CHP’nin yerel yönetim vizyonunu daha net ortaya koyması ve ortak bir yol haritası oluşturulması açısından önemli bir eşik olması bekleniyor.


