CHP İzmir İl Başkanlığı'nın milletvekili adayları ile ilçe örgütlerinin tanışması için organize edilen ziyaret programları sona erdi. Üç günlük ziyaretlerde CHP'nin İzmir adayları 30 ilçe örgütünü gezerek kendilerini tanıttı, örgütler hakkında bilgi aldı. Her iki bölge adaylarının kendi ilçelerini gezerek gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında 1. Bölge milletvekili adayları son olarak Konak İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan 7 milletvekili adayı örgüt üyeleri ile buluştu. 13 adaydan dört ismin katılmadığı ziyarette Oğuz Oyan, Hülya Güven, Musa Çam, Erdal Aksünger, Aydın Özcan, Erbu Okay, Turgay Bozoğlu, Şener Akdemir ve Kazım Umdular yer aldı. İl Başkanı Tacettin Bayır da toplantı da hazır bulundu.


Sıra saha çalışmalarında


Üç gün süreyle İzmir'in tüm ilçelerini gezen CHP adaylarının örgütle kucaklaştığını dile getiren İl Başkanı Bayır, artık saha çalışmalarının başladığını duyurdu. Milletvekili adaylarının bulundukları bölgede alanda örgütle birlikte çalışacağını dile getiren Bayır, "Her milletvekili adayımız bir ilçede çalışacak. Gün boyu sürecek çalışmalarda adayımıza ilçe başkanının yanı sıra bir il yönetim kurulu üyesi, il kadın ve il gençlik kolları üyesi, iki milletvekili aday adayı, bir gönüllü eşlik edecek. Gidilmedik ev, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadan çalışacaklar. Vakit buldukça bende bu çalışmalara katılacağım" dedi.


Broşür dağıtımı için uyardı


"Artık inşallahla, maşallahla bizim işimiz yok. Bizim planlı programlı çalışmalarımız var" diyen İl Başkanı Bayır, partiye gönül veren herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Özellikle alanlarda çalışan parti üyelerine seslenen Bayır, "Genel Başkanımızın açıkladığı seçim beyannamemizde yer alan ve partimizin projelerini gösteren broşürlerimizi dağıtırken çok dikkatli olmalıyız. Aile sigortası konusunda hazırlanan broşürlerimiz bizim temel broşürümüz. Onun yanında eğer gençlere veriyorsak gençleri ilgilendiren projemizin yazılı olduğu broşürü, kadınlara veriyorsak kadınları ilgilendiren broşürü, çiftçiye, esnafa veriyorsak onları ilgilendiren broşürleri verelim. Ziyan edecek, yere atılacak, üstüne basılacak bir tane bile broşürümüz olmamalı. Bizim AKP gibi trilyonlarımız yok. Bu konuda hassas olalım. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapalım" diye konuştu.


Hedef AK Parti seçmeni

Bu dönem yeniden aday gösterilen İzmir milletvekili Oğuz Oyan da CHP iktidarına giden yolda örgütlere büyük yük düştüğünü belirterek, herkesin 12 Haziran'a kadar var gücüyle çalışmasını istedi. 2009 yerel seçimlerinde İzmir'de elde edilen başarıyı örnek gösteren Oyan, "2009 seçimlerinde İzmir'de Büyükşehir'i de sayarsak 31 belediye başkanlığının 29'unu kazandık. Şimdi önümüzde 12 Haziran seçimleri var. Nasıl ki 2009 seçimlerinde 31 belediyenin 29'unu kazandıysak, bu seçimlerde de 26 milletvekili sırasının 22'sini veya 23'ünü neden kazanmayalım" dedi.

Oyan AK Parti'den gelecek her oyun CHP'nin hanesine iki oy olarak yazılacağını da belirterek, partililerden özellikle AK Parti'ye oy vermiş seçmeni ikna etmelerini istedi. Oyan, "Bize oy vermiş seçmene ulaşacağız, projelerimizi anlatacağız, sandığa sahip çık diyeceğiz. Ama asıl hedefimiz bize oy vermeyen seçmenler olmalıdır. Özellikle AKP'ye oy vermiş seçmeni ikna etmek zorundayız. Çünkü AKP'den gelecek bir oy bizim için iki oy gibi sayılır" şeklinde konuştu.


Kadınların eli değecek


Örgüt buluşmasında söz alan DİSK eski Genel Sekreteri ve 4. sıra milletvekili adayı Musa Çam ise bu seçimin Türkiye'nin kader seçimi olacağını söyledi. 12 Haziran'ın AKP'den kurtuluşun günü olacağını dile getiren Çam, özellikle partili kadınlara büyük iş düştüğünü belirtti. Çam şöyle konuştu; "Cumhuriyet tarihinde üç dönem üst üste iktidar olan bir parti görülmemiştir. Artık AKP'nin seçim miladı dolmuştur. AKP'nin defterinin dürülmesinin zamanı gelmiştir. Bunun için bizlere, sizlere, herkese görev düşüyor. Bu seçim bizim milletvekili seçilme seçimimiz değil. Bu seçim milletin kader seçimi, sizlerin geleceğinizin seçimi. Bu seçimin kaderini kadınlar değiştirecek. Onların elinin değdiği her şey değişir. AKP iktidarını da sizler değiştireceksiniz."
Editör: Haber Merkezi