Halide Demir- CHP’li Vekil Prof. Dr. Hülya Güven, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) oylarının anket sonuçlarından da düşük olduğunu, vatandaşların ve parti üyelerinin milyonlarca dolarlık yolsuzluk ve rüşvet skandallarıyla büyük sarsıntı yaşadığını kaydederek, kendilerine, “Benim görüştüğüm yurttaşlar, ‘O zaman biz niye fakiriz?’ diye soruyorlar” diye konuştu.

AKP’de başlayan ve ona ulaşan vekil istifalarının da süreceğini beklediklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Prof. Hülya Güven, AKP’ye üye olan ve destek veren demokrat kişi ve güçlerin de gerçeği görerek, üyeliklerinden ayrılmaya başladığını söyledi.

AKP’DE AYRILMA VE KOPMALAR SÜRECEK

Vekil Güven, “Büyük ölçüde AKP kurulurken ya da seçimlere giderken, ‘Biz her görüşten insana açığız’ dediler. Hakikaten demokrat olan kişiler de vardı. Ama son dönemde AKP’ye üye olan demokratların ayrıldıklarını görüyoruz. Çünkü onlar, ‘Biz seçim sırasında bambaşka bir AKP’ye girdik ama gördüklerimiz ve yaşadıklarımız bambaşka oldu’ diyor. Şu anda 10 vekil ayrıldı, arkasının geleceğinden de eminim ben. Ayrılma ve kopmalar sürecek. Giderek güç kaybedecekler. Kalanlar kim olacak? İşte birtakım belediye başkan adayları, belki birtakım görevlerde olanlar kalacak. Ama onun dışında sağduyu sahibi kişiler ve vekiller kopacaklar diye düşünüyorum” saptamasını yaptı.

 
ANKARA’YI DA İSTANBUL’U DA İZMİR’İ DE ALACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Prof. Hülya Güven, ankette çıkan CHP oylarının yükseldiği şeklindeki saptamanın doğru olduğunu da vurgulayarak, gözlem ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Biz İstanbul’u da, Ankara’yı da, İzmir’i de alacağız. Ondan sonra birçok yeri de alacağız ve iktidar olacağız. Ben buna inanıyorum. Arada bir yoklama yapıyorum. Mesela Ankara’da Mansur Yavaş için Ankaralılar CHP’li olmayanlar da CHP’ye vereceğini söylüyor. İstanbul’da Sarıgül’ün çok sevildiğini biliyordum ama Anadolu’da bile soruyorlar.”

 
AKP’DE SAMİMİYET-SEVGİ VE SAYGI YOK

Güven, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali  Yıldırım’ın ‘samimiyet-sevgi-saygı’ açıklamaları seçim mesajlarını da eleştirdi. Vekil Güven, Yıldırım’ın CHP adayı mevcut büyükşehir belediye başkan adayı Aziz Kocaoğlu karşısında hiçbir şansının olmadığını savundu ve şöyle konuştu:

“Samimiyet var mı? Yok. AKP’de ve şu andaki belediye başkan adaylarında. Sevgi var mı? Yok. Saygı var mı? Yok. İzmir’e ve İzmirlilere karşı her türlü yanlı ve yanlış söylemleri de kullandılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını kendi yatırımları gibi göstermeyi de seviyorlar. 35 Proje diyorlar, hangisi yürüyor? Onların bir kısmı şu anda büyükşehir belediyesinin yaptığı yatırımlar.”

DEMEK Kİ 11 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Devlet içinde çete var’ şeklindeki açıklamalarını da samimi bulmadıklarını vurgulayan Vekil Güven, “11 yıldır devlette çete  vardıysa niye gereğini yapmıyordu Başbakan? Gerek Gezi olayları olsun gerek asker tutuklamaları olsun; Başbakan ‘suç işlediler’ diyordu. Bir akşam ne dediyse ertesi gün dediği yapılıyor ve kişiler tutuklanıyordu. Gençlerimiz ücretsiz okumak istiyoruz dedikleri anda ertesi gün apar topar tutuklanıp götürülüyorlardı. Bunu hangi çete yapıyordu? Ve 11 yıldır gerçekten böyle bir şey vardı da Başbakan bunu bilmiyorduysa yapacak bir şey yok. O zaman demek ki ülkeyi yönetemiyor” eleştirisini yaptı.

HÜKÜMET-CEMAAT KAVGASI ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR OLABİLİR

Hükümet ve cemaat savaşının algı yönetimiyle bir ilgisi bulunabileceği kuşkusunu taşıdıklarını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticilerinin oylarının arttığı söylemlerinin gerçeği ifade etmediğini kaydetti.

AKP’DE ANCAK RANTTAN YARARLANANLAR BİRBİRİNE KENETLENEBİLİR

Vekil Prof. Hülya Güven, şöyle konuştu: “Hükümet-cemaat kavgası görüntüsüyle algı yaratılmaya çalışılıyor olabilir. Ortaya çıkması için biraz zaman gerekiyor. Ama ayakkabı kutularında paraların olmasının güç savaşlarıyla ne alakası var. Rant sahibi olanlar, yani ranttan yararlananlar elbette birbirlerine kenetlenecekler. Ama olan yurttaşımıza oluyor. Yani bu süreç içinde, tamam bu paralar var, normal deniyor. Ama o çıkan paralarla kaç kişiye iş bulunurdu, kaç yoksulumuz ortadan kalkardı? Bunları düşündüler mi hiç? O paraların hesabının verilmesi gerekiyor. Nereden gelmiş paralar, kim tarafından verilmiş? Tüm bu soruların yanıtlanması gerekiyor.”
Editör: Haber Merkezi