Güven ve Küçük, CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş’ın da bulunduğu heyetle Nevşehirli vatandaşlarla bir araya geldi. Heyet ayrıca Nevşehir’in birçok yerine giderek sorunları yerinde inceledi.

 
NEVŞEHİR TURİZM CENNETİ OLACAK

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven basın mensupları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri Nevşehir toplantısında turizm konusuna da değinerek ‘Nevşehir bir turizm cenneti yapılabilir. Kültürel ve coğrafi yapısı zaten bunu sağlıyor. Gerekli yatırım ve uluslar arası tanıtım sayesinde özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı yapılabilecek bir yer burası. Nevşehirli işsizlerimiz de bu yatırımlar sayesinde hem iş olanağına ulaşacak hem de dünyaya açılarak hak ettikleri yeri alacaklardır. Biz CHP iktidarında bunu yapmaya söz veriyoruz. Çünkü hem ülkemize hem de vatandaşlarımıza güveniyoruz. Onlarla birlikte onlar için çalışıyoruz’ dedi.

ÖLDÜRÜLEN POLİS EŞİNİN AİLESİNE ZİYARET

Temaslar sırasında Ankara’da polis olan eşi tarafından öldürülen Gülşah Karakaya’nın ailesini ziyaret eden Güven ve beraberindeki heyet aileye başsağlığı diledi. Kadına karşı şiddetle mücadele ettiklerini ve bunun tüm ülkede takipçisi  olduklarını belirten  Güven ‘Gülşah Karakaya olayında yine devletin ve hükümetin ihmali söz konusudur. Gülşah’ın koruma isteğinin emniyet birimlerine bildirilmesine rağmen önlem alınmaması korkunç bir ihmalin ürünüdür.  CHP olarak bizler  konuyu takip ederek, ihmalkarlarının cezalandırılması için gerekenleri yapacağız. Unutulmamalıdır ki kadına şiddet asla ve asla ihmal edilebilecek bir konu değildir. Ne yazık ki bu son olayda da bunu yaşadık’ Dedi. Özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Güven ve Küçük’e kadınların sorunlarını anlatmaları dikkatlerden kaçmadı.Güven, kadınlara en çok mağdur olan, şiddete uğrayan kesimin kadın olduğunu, bundan kurtulmak için kadınların ayaklarının üzerinde durması gerektiğini söyleyerek, Cumhuriyet Halk Partisinin aile sigortası projesi  ile ailenin iş sorunları çözümleninceye kadar evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını en iyi bilen kadınlar olduğu için, onlara aylık ödemeyi hedeflediklerini anlattı.

AKP KARANLIĞIYLA KADIN VE ERKEK BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük basın mensuplarının yerel seçimlerin öne alınması ihtimaline ilişkin soruları üzerine, yaratılan karanlık tabloyla kadın ve erkek birlikte mücadele edeceklerine dikkat çekerek ‘Yeter ki  inanalım. Bunu yaparken de Cumhuriyet Halk Partisi kimliği altında hareket eden herkesi ve her düşünceyi kucaklayacağız. Senden benden demeyerek, işçisiyle  işsiziyle, örtüneniyle örtünmeyeniyle, varoşta yaşayanı sitede yaşayanı, herkesi kucaklayacak ve vatandaşlarımızla birlikte hem genelde hem de yerelde halk iktidarı kuracağız.’ Dedi.

 
CAMİ’DE DE SU BULUNAMIYOR

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ve beraberindeki heyet,  Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünü ziyaret ettiler. Yoksulluk nedeniyle ödeyemedikleri ve faizi ile birlikte temelli ödeyemez duruma düştükleri elektrik borçları nedeniyle su pompası çalışmadığı için evlere su gitmediği öğrenildiğinde, susuzluğun nedenini meclise taşıyarak Bakan’a soran Güven ile Küçük’ü özellikle kadınlar yoğun bir ilgiyle karşıladılar. Vatandaşlar aslında özelleşmeden sonrası dönem için  borçlarının olmadığını, sayaçların geç okunması nedeniyle, daha eskiden kalan borca faiz eklendiğini anlattılar. Akpınar köyünde yaşayan vatandaşların yol, su ve elektrik şikayetlerini ilgiyle dinleyen Güven  “Akpınar köyünde  adeta bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Vatandaşlarımızın kullandıkları yol çok bozuk, kanalizasyonları henüz yapılmamış, 10-12 metreden açtıkları kuyulardan, kova ile su çekerek ya da dere denilen su birikintisinden su taşıyarak, ev işlerini yapmakta, yemek pişirmekte, çamaşır yıkamakta ve içmektedirler. Etrafta yığılan tezekler de ayrı bir sorun çünkü yağmur yağdığı zaman toprağa geçen sular içmek için kullandıkları sulara karışıyor. Bu nedenle özellikle köyün içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını gözledik.  Vatandaşların köyün camisinin de su durumunu göstermek istemeleri nedeniyle, Camiyi de ziyaret eden Güven, Özellikle de vatandaşlarımızın camide abdest almak için su bulamadıklarını görünce insani ve dini özgürlüklerin nasıl ayaklar altına alındığının bir kere daha şahidi olduk” dedi.  En çok etkilenen  ve yükü omuzlananların kadınlar olduğunu belirten Güven, 8-10 yaşındaki çocukların dahi anneleriyle bu yükü paylaştıklarını ve bu durumda olan, borcunu ödeyemeyen pek çok köyün ve çiftçilerin de olduğunu,  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin BOTAŞ’a olan borcunu bir çırpıda ödeyebilen devletin bu durumlara çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili CHP'li İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de  “Akpınar’da sanki 21’inci yüzyıl değil 19’uncu yüzyıl yaşanıyor. Her an bir salgın hastalık başlayabilir. Köyün kadınları her gün kirli bir dereden su taşımak zorunda kalıyor. Çocuklar bu sulardan içmek zorunda.  Nereden bakılırsa bakılsın içler acısı bir durum. Yazık bu insanlara. AKP’nin Nevşehir milletvekilleri utançlarından ve gelecek tepkilerden çekindiklerinden köye adım bile atamıyorlar. İşte Dünyanın on altıncı büyük ekonomisi olduğu iddia edilen ülkede yaldızları kazıyınca ortaya çıkan manzara budur.” dedi
Editör: Haber Merkezi