İskender Dörtoluklar- MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. İl Başkanlığı görevini yeniden kazanan Necat Karataş'ı tebrik eden Vural, MHP'nin İzmir politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.  Vural, "MHP olarak özellikle İzmir gibi bir kentte, bir taraftan cumhuriyetin kurucusuyuz diyerek, cumhuriyetin kurulduğu milli egemenlik esaslarını etnik kimliklere göre bölmek isteyen bir projeye destek olmak isteyenlerin yönettiği bir CHP ile ve bu milletin milli ve manevi değerlerini ayrıştırmayı hedefleyen bir Ak Parti'nin İzmirlilere vereceği hiçbir mesajın olmadığını düşünüyoruz. Bu iki zihniyetin de İzmirlilere huzur getirecek bir düşünceye sahip olmadığı açıktır. Ben, MHP İzmir İl Teşkilatı'nın düşüncelerimizi bütün faaliyetleriyle İzmirlilerle paylaşacağına ve İzmirlileri MHP ile buluşturacağına gönülden inanıyorum.  Önümüzde yerel seçimler var. MHP olarak İzmir'de biz her iki elimizi de açtık. İki elimizle İzmirlileri kucaklayacağız. İzmir CHP'ye mahkum, Ak Parti'ye mecbur değildir. Zaten, İzmirliler, teslim alınamayacaklarını 15-16 Mayıs 1919'da göstermişlerdir. İzmirliler, bu sebeple MHP'nin yürüttüğü politikayı anlayacak ve daha büyük destek verecektir" şeklinde konuştu.   

EXPO için gayret etmemiz  gerekiyor

İzmir EXPO 2020 adaylık süreci içerisinde EXPO Yürütme Kurulu'nda meydana gelen istifalar ve İzmir'in  EXPO 2020 adaylığındaki başarısının ne olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan Vural,"EXPO için gayret etmemiz  gerekiyor. İzmir'in çıpaya ihtiyacı var. İzmir'e 10 yıldır gavur eziyeti çektiren Ak Parti, İzmir'in kamu yatırımlarından aldığı payı yüzde 55 düşürmüştür. EXPO 2020, İzmir'in gelişmesi için çıpa olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İstifa eden arkadaşlarımız İzmir'e hizmet eden kişiler. Bu göreve yeni gelen arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi.  

Karar millet iradesine aykırıdır

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vural, Anayasa Mahkemesi'nin 'Cumhurbaşkanınını görev süresi' ile ilgili kararını da eleştirdi. Vural, "Bugün 'Cumhurbaşkanının seçim süresi' ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar, doğrudan doğruya yargının nasıl siyasi vesayet ve siyasi projeler altında karar verdiğini ortaya koymaktadır. Görülmektedir ki Cumhurbaşkanlığı makamı Ak Parti içerisindeki bir post kavgasının bir parçası olarak kullanılmak istenmektedir. Malesef Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar millet iradesine, TBMM iradesine aykırıdır. Anayasa cumhurbaşkanlığı seçimi için 5+5'i yazmışken, bugün Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ucube karar ile 7+5'e dönüştürülmüştür. Türkiye'nin geldiği bu noktada ne yazık  ki katiller, bölücüler  Ak Parti'nin yol arkadaşı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik bir terör örgütünü muhatap alan bir iktidarın bu millete vereceği hiçbir şey yoktur" diye konuştu.
 
 İzmirliler'e gönlümüzün kapılarını açıyoruz

MHP İzmir İl Başkanlığı görevine, gerçekleştirilen 10. İzmir İl Kongresi'nin ardından yeniden seçilen  Necat Karataş, hedefledikleri yerel seçim başarısı için izleyecekleri politikaları aktardı. Karataş, " 10. Olağan Kongremizde ülkücü irade tecelli ederek, görevi bize verdi. Kongremizin kaybedeni yok. Kazanan MHP'dir. İzmir'i sadece il başkanlığı ile yönetmek mümkün değil. MHP'nin her mensubuna ve tüm İzmirlilere gönlümüzün kapılarını açıyoruz. Herkesi MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Yerel seçimlere giderken yapılan çalışmalarda tüm MHP'lilerin katkı vermesini istiyoruz. Bu hedefe varmak için her çabayı göstereceğiz. Yerel seçimlerden de zaferle çıkılmasını sağlayacağız. Ülküdaşlarımızın gönlünü kırıp, teşkilat dışında çalışmalarına gönlümüz razı değil. Kırılan kişilerin gönülleri alınacaktır. Tüm arkadaşlarımızı kucaklayacağımızın sözünü veriyorum" ifadesini kullandı.

Ak Parti'nin derin koalisyonu çatlıyor, çatladı

Siyasi partilerin iç yapılarının  karışık olduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Vural, Ak Parti'nin Türkiye'nin geleceğine yön verecek vizyonu olmadığını belirtti. Vural, " MHP olarak, daha öncede başarılı çalışmalar yapmış arkadaşlarımızın gayretleriyle birlikte yeni bir heyecan ve ivme ile Türkiye'de izlediğimiz siyasetin İzmir'e yansımasını gerçekleştirmek içinde olacağız. MHP bugün dimdik ayakta. Siyasi partileri içi karışık. Ak Parti'nin içinde kavga başladı. Derin koalisyon çatlıyor, çatladı. Her gün bir bakan, bir yönetici bir başkasını şikayet eder konuma geliyor. Açıkcası bakıldığı zaman görülmektedir ki giderek çatırdamaya başlayan Ak Parti bu yönüyle Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek bir vizyonu olmadığını ortaya koymuştur. Ak Parti'de post kavgası vardır. Bu kavga içerisinde bazen Hüseyin Çelik Başbakan'ı yalanlıyor, bazen Bülent Arınç Başbakan'ı yalanlıyor, bazen Ertuğrul Günay Başbakan'ı yalanlıyor. Başbakan, adeta Ak Parti içerisindeki derin koalisyonun oynadığı bir işçi konumuna düşmüştür. Bu yönüyle bakıldığı zaman Çamlıca'ya cami yapmayla ilgili projenin hazır olduğunu söyleyen Başbakan'a 14 gün sonra İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 'Böyle bir proje yok, inançlarımıza da aykırı' demişti. Başbakan'ın bu iradesinin inançlara ve muhafazakar kimselere aykırı olduğunu ifade etmiştir. Bület Arınç ise Başbakan'ın özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağı yönündeki  açıklamasının kendi kişisel fikri olduğunu söylemiştir. Dolayısıyla bugün çatırdayan Ak Parti dış güçlerin de bastırdığı, mecburiyet ve mahcubiyet içerisinde Türk Milleti'nin birlik ve bütünlüğünü bozacak projelerle tutunmaya çalışmaktadır. Bugün Ak Parti bu dayatmaları kabul etmesinin sebebi, kendilerini yöneten dış güçlerdir. Bugün dış politika doğrudan doğruya ABD emrine verilmiştir. İçerde de yine PKK'nın klavuzluğunda Türkiye'yi bölünmeye götürecek projeler yine dışardan Türkiye'ye empoze edilmektedir. O bakımdan son derece kritik günlerde Ak Parti'nin Türkiye'yi kendisini bir takım güçlerin desteklemesi için ülkeyi  uçuruma sürüklemesine karşı, MHP teşkilatlarıyla dimdik ayakta durmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.           

Editör: Haber Merkezi