Türker, Antalya'nın Alanya ilçesi ve bazı beldeleri seçim otobüsüyle gezerek, vatandaşları selamladı. Atatürk Caddesi'ndeki bir otobüs durağında seçim otobüsünü durduran Türker, burada gazetecilere açıklama yaptı. Türker'in konuşmasını o sırada kaldırımda yürüyen bazı vatandaşlar da dinledi.
Seçim çalışmalarında, insanları miting alanına taşımak yerine belde ve köylerdeki vatandaşların ayağına giderek siyaset yaptığını söyleyen Türker, şunları söyledi:
"12 Haziran'dan sonra Anayasa değişecek, yeni bir yapıyla karşı karşıya kalacağız. Bu yeni yapının özellikle federal bir yapılanmanın altyapısını oluşturma hedefi güttüğünü, her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bugün özellikle emperyalist ülkeler, Türkiye'de iki partili bir rejimi arzuluyorlar. Onlarla işbirliği yapan çıkar gurupları, öylesine bir propaganda yapıyorlar ki anket firmaları -Allah'a şükür bugün sona erdi onların yalanları- belirli bir yaklaşımla kendilerine göre anketler düzenliyor. Televizyon ve gazeteler Türkiye'de yalnız sanki üç parti seçime giriyormuş gibi haber yapıyorlar. Yalnız Güneydoğu'daki bağımsızlar girip sonrada BDP'yi oluşturacak gibi haber yapıyorlar.

Oysa bizler vatandaşla görüşüyoruz, kucaklaşıyoruz ve vatandaşın bu medyanın dayattığı üç partinin dışındaki partilere de eğilim gösterdiğini, DSP'ye de aynı şekilde sıcak yaklaştığını görüyoruz. Bizlerin işi diğer partilere göre biraz daha zor. Çünkü medyadaki yazar çizer takımı, söz söyleyenler, özellikle CHP'yi biraz daha güçlü kılmak için bizi yok saymaya çalışıyor. Oysa CHP'nin, bugüne kadar sergilediği tutumla Atatürk milliyetçiliğini, devrim yasalarını reddeden ve ileride federal yapının oluşmasına yol açabilecek özerlikten yana bir tavır koyduğunu her geçen gün birlikte görüyoruz."
 
 
Libya eleştirisi

 
DSP'nin hiç kimseyle işbirliği yapmayacağının ve seçimlere tek başına gireceğinin anımsatan Türker, şöyle devam etti: "Türkiye'nin AK Parti'den kurtulması için muhakkak oyların CHP ya da MHP de toplanması söz konusu değil. Oylar, dördüncü bir partiyi parlamentoya taşırsa AK Parti, tam 66 milletvekili kaybediyor. Dördüncü parti olmadığı zaman AK Parti'yi yok etmek mümkün değil çünkü oylar CHP ya da MHP'ye gittiği zaman CHP'nin milletvekili sayısı artıyor. MHP'nin milletvekili sayısı 3-4 artıyor ama AK Parti yine o 66 milletvekili hiç yorulmadan, hakketmediği halde alıyor. Bunu merak eden, 2007 seçim sonuçlarına bakabilir. Bizim bakış açımıza göre üç parti birbirine benziyor. En son Libya'ya asker gönderilmesi kararı geldiği zaman parlamentoya, AK Parti de evet oyu verdi CHP ile MHP de evet oyu verdi ama DSP milletvekilleri hayır oyu verdi."

"AK Parti'den kurtulmak için CHP'ye oy verin" şeklinde vatandaşa dayatmalar yapıldığını ileri süren Türker, Libya'ya müdahale konusunda AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak oy kullandığını vurgulayarak, "CHP, light AK Parti'dir artık. AK Parti ile aynı şekilde oy veren bir parti, bizim Atatürk milliyetçiliğinden yana olan duruşumuzu sergileyemez" dedi.

Editör: Haber Merkezi