Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın odasının CIA ajanlarından geçilmediğini ileri sürdü. "Dünyanın neresinde gölge CIA adamlarıyla Başbakan'ın danışmanları birbirini etkileyebilir" diyen Vural, milletin AK Parti'ye bunun için oy vermediğini söyledi. Türkiye'nin politikalarının milli merkezlerde oluşmadığını ifade eden Vural, Başbakan'ın kılavuzlarının ya hedonist, ya şeytanla görüşen ya da gölge CIA ile içli dışlı olanlardan oluştuğunu öne sürdü.

Suriye'de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Vural, Tunus'ta 'Suriye'nin dostları' toplantısı yapıldığını hatırlatarak, "Türkiye bugün elinde, Suriye'de Kürt özerk bölgesi oluşması için hazırlanmış bir tezgahla dolaşıyor. Türkiye'nin bütünlüğüne geri dönebilecek bir proje eşliğinde Suriye'nin etnik bir kimlikle tanımlanmasına zemin hazırlanıyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılım konusunda muhalefetin yardımcı olmadığını söylediğini belirten Vural, "İyi ki yardımcı olmadık. Yüreğin varsa bunu devam ettir. Madem arkanda millet var, çık protokolleri açıkla" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bugün Osmanlı'daki paşalar iktidarına benzediğini savunan Vural, kimin ne yaptığının belli olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u engellemeye çalıştığını iddia ettiğini belirten Vural, tasarının oybirliği ile çıktığına işaret etti. Bütün siyasi partilerin yasaya destek verdiğini dile getiren Vural, böyle bir konuyu muhalefetin engellediğini söyleyecek kadar gözünü ihtiras bürümüş bir zihniyetin Türkiye'yi nereye götürebileceğini sordu. Vural, "Başbakan, 'Bunu beraber çıkardık teşekkür ederiz' diyemiyor. Allah bizi yalan söyleyenlerden, söz verdiğinde sözünden dönenlerden, haksızlık yapanlardan korusun" şeklinde konuştu.

Kapatılan Fazilet Partisi'nin eski milletvekili Merve Kavakçı'nın milletvekili maaşının ve emeklilik parasının ödenmesi konusundaki girişimlerin hatırlatılması üzerine ise Vural, Kavakçı'nın hala Amerikan vatandaşı olduğuna işaret etti. Vural, "Amerikan vatandaşlığından çıksın Türk vatandaşlığına girsin ve bu tür hakları varsa verilsin" diye konuştu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT mensubu hakkında Başbakan Erdoğan'dan soruşturma izni istendiğinin hatırlatılması üzerine de Vural, Başbakan Erdoğan'ın soruşturma izni vermesi gerektiğini söyledi. Bazı terör örgütü PKK yöneticilerinin başına ödül konulduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine ise Vural, "Ceviz ağacının dibinde röportaj yapmak için gazetecileri gönderiyorsunuz, adamların görüşlerini alıyorsunuz, Oslo'da masa kuruyorsunuz, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü onlarla müzakere ediyorsunuz, yanı başınızda adamlar duruyor, şimdi başlarına ödül koyuyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ödülü sen hak et ey devlet. Senin kesenden de çıkmamış olur" değerlendirmesini yaptı.

Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın MİT mensuplarıyla ilgili soruşturma talebinde bulunulmasının manidar olduğu sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Asıl Başbakan'ın MİT görevlileri için izin vermemesi manidar olur" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'rövanşizm yanlış' açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Vural, "Cumhurbaşkanı böyle bir düşünceye sahipse bu durumda herhalde üç çarpı dört ile ilgili teklifi veto edeceğini, rövanşist davranmayacağını bir şekilde ifade etmiş oluyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi