Oruç tutanlara, özellikle sahura kalkmadan oruç tutmamaları gerektiği anlatıldı. Sahurda tuzlu yiyeceklerden uzak durulmasını, ceviz, meyve ve tahıl ağırlıklı ekmek tüketmelerini öneren sağlık ekipleri tarihi çarşıda ilgi odağı oldu. Oruç tutanlara, İftarda kahvaltılık besinlere ağırlık verilmesini, mutlaka çorba içilmesini çorbadan sonra yemeğe 15 dakika ara verilmesi gerektiğinin altını çizen sağlık ekipleri, “Çay içmeyin. Çay vücuttaki mineral kaybını hızlandırır. Her saat başı mutlaka 1 bardak su için. Sahurda ve iftarda tatlıdan uzak durun veya sütlü tatlı tercih edin. Şeker, tansiyon, mide, karaciğer, böbrek hastaları ile gebe ve emzirenler de oruç tutmadan önce mutlaka doktora başvurmalı” uyarısında bulundu.
Kemeraltı Esnaf Derneği yöneticileri ise esnafın uygulamadan son derece memnun kaldığını belirtti.
Editör: Haber Merkezi