Bristol Üniversitesi araştırmacıları 1991-92 yıllarında doğan bebeklerin beslenme alışkanlıkları takibe aldı. Üç gruba ayrılan bebeklerin 3, 4, 7 ve 8 yaşlarında zeka seviyeleri ölçüldü.

Birinci grup ağırlıklı olarak yağlı ve şekerli besinler tüketen, ikinci grup et ve sebze tüketen, üçüncü ve en sağlıklı olan grup ise sebze, salata, meyve, makarna ve pirinç tüketen gruba dahil edildi. Ölçümlerde patates cipsi, pizza, fast food ve abur cubur gibi gıdalar tüketen çocukların IQ'su 101 civarında çıktı.

Salata, meyve ve sebze ile beslenen çocukların IQ'su ise 106 olarak belirlendi. Araştırma başkanı Kate Northstone, aradaki 5 puanlık farkın büyük olmamasına rağmen ileri yaşlarda öğrenme sıkıntısına neden olabileceğini belirterek, "Kötü beslenme beyinde kalıcı etkiler bırakabiliyor. " dedi.
Editör: Haber Merkezi