Gülüş Tasarımı Nedir?

Diş estetiğinin asıl amacı gülüş tasarımıdır. Güzel ve sağlıklı gülümsemeyi sağlayabilmek için uygulanan bu diş estetiği uygulamasına gülüş tasarımı denilmektedir. Kişi gülümsediği zaman dişleri, diş etleri ve dudakları ile orantılı bir görüntü sergilemesi için yapılan tasarımlardır. Bu tasarımların hayata geçirilmesi için yapılan diş ve diş eti tedavileri ise gülüş tasarımı tedavileridir.

Diş Estetiğinde Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı diğer adı ile gülüş dizaynı,

- Hastanın yaşı
- Dudak yapısı
- Cinsiyeti
- Yaşam tarzı
- Yüz yapısı
- Kilosu
- Ten rengi
- Göz rengi temel alınarak yapılır.

Diş estetiği ankara

Neden Bu Kriterler Gülüş Tasarımı İçin Önemlidir?

Çünkü her insan farklıdır ve her insanın yapısı, kişiliği ve gülümseme şekli de farklıdır. Diş estetiğinde gülüş tasarımı bu nedenler ile yukarıda sıralanan kriterler temel alınarak kişiye özel olarak yapılır ki gülümsemede doğal görünüm yakalanabilsin.

Hastanın yaşı gülüş dizaynı için önemlidir. Çünkü, genç bir insanın gülümsemesinde görünen diş dizilimi, rengi ile oldun bir insanın gülümsediğinde görünen diş dokusu, rengi farklıdır. Olgun insanlarda çok beyaz, çok yuvarlak ve iri dişler doğal görünmeyebilir. Bu nedenle gülüş dizaynında dişler daha dokulu ve bakımlı olarak ayarlanır. Dudak yapısı ve hastanın cinsiyeti de gülüş dizaynını etkiler dudak yapısının ince olması, kalın olması dişlerin büyüklüğü ile orantılanmalıdır. Çok ince dudaklara sahip olan bir hastada çok iri dişler, üst ön dişlerin çok yuvarlak ve büyük olması doğallıktan uzak bir duruş sergiler. Bunların yanı sıra kadın ve erkeklerde farklı anatomik diş duruşları söz konusudur. Bu nedenle gülüş dizaynında bu anatomik özelliklere göre bazı ayarlamalar yapılarak gülüş tasarımı yapılır.

Diğer kriterler yani hastanın kilosu, yüz yapısı, ten rengi gibi kriterler ise yine diş ve diş etlerinin boyutu, şekli ve rengi için önemlidir.

Tasarım doktorun yönlendirmesi ve hastanın istediği görünüm ile ortak kararlar alınarak yapılır ve tedavi başlatılır.

Gülüş Dizaynı Tedavileri Nelerdir?

Gülüş dizaynı tedavileri ağırlıklı olarak pratik çözümlere ulaşılabilen kozmetik uygulama denilebilecek bazı tedavilerdir. Bu tedaviler diş beyazlatma ve;

- Lamine kaplama
- Pembe estetik
- Bonding
- Diş taşı temizleme
- Diş törpüleme gibi tedavilerdir.

Hastanın dişlerindeki estetik bozukluklar en pratik ve düşük maliyetli şekilde nasıl çözümlenebilecek ise, yapılan tasarıma göre en uygun olan tedavi ya da tedaviler seçilir ve uygulamalar bu şekilde başlar.

Estetik diş tedavisi için öncelikle hangi tedavinin ilk aşamada uygulanması gerektiği, seans sayısı ve aralıkları, seans içerikleri gibi tüm tedavi planı detaylandırılır.

Bu detaylara göre hastaya ilk seans için randevu ayarlanır.

Gülüş Tasarımı Tedavileri İçin Hazırlık Aşaması

Öncelikle dişler temizlenir ve ağız içine dudak, dil ekartörleri yerleştirilir. Dişler ve ağız içi kuru bir şekilde işleme hazırlanır. Bir çok tedavi için lokal anestezi gerekmez. Hastanın dişleri de fotoğraflandıktan sonra tedavi için hazırlıklar tamamlanır.

Tedavilerin Uygulanış Biçimleri

Her tedavinin kendine özgü bir uygulanış biçimi vardır. Her tedavinin de bir uygulama aşaması. Örneğin, hastanın diş taşları temizlenip, diş araları kapatılacaksa, dişler yeniden şekillendirilecekse, hem diş taşı temizleme hem de lamine kaplama veya bonding tedavileri kombin edilerek işlem yapılabilir. Bunun için öncelikle diş taşları temizlenmeli, diş etleri kontrol edilmelidir. Dişler ve taşları temizlendikten sonra lamine ya da bonding yapılabilir.

Gülüş Tasarımı Kaç Seansta Tamamlanır?

Bu tedavilerde tasarım aşaması ve tedavilerin tamamlanması en az 2 seans sürmektedir. Bu durum uygulanacak tedavi sayısına göre değişir. Seanslar tamamlandıktan sonra dişler yeniden fotoğraflanır ve tedavi öncesi, sonrası değişim gözlenir.

Gülüş Tasarımı Fiyatları Nedir?

Gülüş tasarımı fiyatları için estetik diş kliniği: Smiles312 ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi