Bir başka açıdan bakacak olursak da oluşan yan etkiler bir bakıma size de bağlıdır çok abartı veya sık dudağınıza uygun olmayan bir şekilde dudak isterseniz ya da zararlı bir madde enjekte edilmesine izin verirseniz dudaklarınız istediğiniz gibi olmayacaktır. Bu sebeplerden ötürü en iyisi uzman bir doktorla bu küçük operasyonu yapmaktır.

Eğer dudaklarınız ince ise, dudaklarınızda eşitsizlik var ise, dudaklarınızda doğuştan gelen bir eğrilik var ise dudak dolgusu yaptırmak tam da size göredir. Dudak dolgusu yaptırmaya karar verdikten ve uygun doktoru bulduktan sonra bu işlem en fazla on beş yirmi dakika sürecektir. Dudağınızda geçici (örneğin 6 8 aylık) bir dolgu istiyorsanız dudak dolgusu için doktorlar genellikle hyalüronik asidi tercih etmektedirler. Çünkü bu madde insan vücudunda normalde de vardır ve tamamen zararsızdır. Eğer dolgu yapıldıktan sonra dudaklarınızı beğenmezseniz doktorunuz enjekte ettiği bir maddeyle dudaklarınızı 5 dakika içerisinde eski haline getirebilir.

Popo Estetiği Neden Yaptırılır?

Kalçalarınız eskisi gibi sıkı değilse ve bu görüntü sizi rahatsız ediyorsa popo estetiği tam da size göre bir operasyondur. Kalçalarınızın daha genç ve doğal formunda görünmesini istiyorsanız kalçalarınızı kaldırtabilirsiniz ve büyütebilirsiniz. Popo estetiği yapılırken kişinin kendi vücudundaki başka bir bölgeden alınan yağ popoya eklenir. Bu yağ kişinin kendisine ait olduğu için işlem sonucu çok doğal olacaktır ve bu sayede sanki estetik yok gibi görünecektir. Eğer kişinin kendi vücudunda bu estetiğe yeterli yağ yoksa dolgu maddeleri de kullanılabilir. Popo estetiği operasyonu genellikle bir buçuk iki saat sürer ve operasyon yapılmasından önceki altı saat boyunca yemek yenmemesi ve herhangi bir şey içilmemesi gerekmektedir.

Popo estetiği operasyonu sonrasında iyileşme süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Eğer sağlığınız, fizikiniz ve çevreniz de uygunsa bir hafta içerisinde ağırlık kaldırmama zorlanmama şartıyla ayağa kalkabilirsiniz. Popo estetiği operasyonundan sonra ağırlık kaldırmamalısınız, koşmamalısınız. Ne kadar çok dinlenir vücudunuzu zorlamazsanız o kadar çabuk iyileşirsiniz. Eğer belinizi kalın buluyorsanız ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa popo estetiğinizle birlikte belinizi de inceltebilirsiniz. Belinizden alınan yağ poponuza enjekte edilir ve sonuç; ince, kıvrımlı bel ve dik, sıkı bir popo. Tabi bunlar için en başta alanında uzman bir doktor ile görüşmeniz gerekmektedir.

Dudak Dolgusu Konusunda Merak Edilenler

Eğer kalıcı bir dolgu istiyorsanız kendinizden eminseniz bu da aynı sürelerde gerçeklesen bir operasyondur ve her ikisi de tamamen acısızdır. Dudaklarınız yapıldıktan sonra ilk görüntü sizi korkutabilir ama korkmayınız dudaklarınız bir hafta içerisinde asıl halini alacak yani dudaklarınız yerine oturacaktır. İğne giren yerlerdeki morluklar da iki üç gün içerisinde yok olacaktır. Dudak dolgusu konusunda daha fazla bilgi edinmek ve kendinizi gücenilir bir doktora emanet etmek istiyorsanız Op. Dr. Gökhan Haytoğlu ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.