Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Muğla Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilere Kızılay tarafından kan bağışı, güvenli kan timi projesi, kan ile bulaşan hastalıklar ve korunma yolları noktasında bilinçlendirme kampanyasının protokolünü imzaladılar.

Türk Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılay’ı olarak üniversite öğrencilerine bilinçlendirme konusunda sunum yapacaklarını belirterek, “Muğla Üniversitesi ile Kızılay arasında protokol imzaladık. Üniversite öğrencilerimize 40 dakikalık bir sunum yaparak bilgilendirme çalışmaları yapacağız. 20 dakika ise öğrencilerimizin sorularını cevaplayacağız. Gelecek yıldan itibaren üniversiteye yeni başlayan birinci sınıf ve hazırlık öğrencilerine bu eğitimler verilecek” dedi.

300 BİN ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR

Kızılay’ın bu çalışmasının Türkiye’deki en büyük eğitim projesi olduğunu ve Ege Bölgesindeki tüm üniversite rektörlüklerinin bu protokolü imzaladıklarını anlatan Gök, Ege Bölgesinde 250 bin öğrencinin bu eğitimi alacağını kaydetti. Gök, hedeflerinin sadece kan toplamak ve kan noktasında bilinçlendirmek olmadığının altını çizerek, “Bu gençlerimizi kanla bulaşan hastalıklara karşı nasıl korunmaları gerektiği noktasında bilinçlendirmek için bu sunumları yapıyoruz. Ege bölgesi olarak altı ilimizin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bölgemizde sadece altı hastanenin kan ihtiyacını karşılayamıyoruz. Çünkü 80 bin ünite kana ihtiyacımız var. Bölgemizde 11 aylık dönemde 220 bin ünite kan topladık. Ama bölgemizin kan ihtiyacı ve 365 gün stok yönetebilmek için 300 bin ünite kan toplamamız gerekiyor. 80 bin ünite daha kan bağışı toplayabilseydik, 6 hastanemizde yatan hastalar da mağdur olmayacak, parayla kan aramak zorunda kalmayacaklardı” dedi.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahsur Harmandar ise Türk Kızılay’ın uzun yıllardır büyük bir görev yaptığını belirterek, üniversite olarak kendilerine her zaman destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi