Herhangi bir ürünün kalitesi ve nitelikleri konusunda bilgi edinmek çok kolayken, uzmanlık gerektiren bir alana söz konusu olduğunda doğru bilgiyi elde etmek zor olabilir.

Nihayetinde özellikle de Kıbrıs tüp bebek merkezlerinin hangisinin iyi olduğunu değerlendirebileceğiniz bir bilgi kaynağı ve standart ölçüleri olmadığında, değerlendirme yapmanız da zor olacaktır. Kıbrıs tüp bebek merkezlerinin hangisinin daha başarılı olduğunu anlamak için yakınlarınızda tüp bebek sahibi olmuş kişilerin tavsiyeleriyle yetine bilirsiniz. Bu ise doğru bir seçim yaptığınızı asla göstermez. Şahsen bizim bu konudaki tercihimiz Doğuş Tüp Bebek Merkezidir.

Gebelik oranı ve bebek sayısı ölçüt mü?

Birçok analizlerde tüp bebek merkezlerinin doğum oranlarına yer verilir. Bu oranların yüksekliği, tüp bebek merkezlerinin başarısı ve kalitesi olarak değerlendirilir. Ancak yapılan sayısal değerlendirmelerde standart bir takım hesaplama yöntemleri kullanılmaz. Tüp bebek merkezlerinden birisinin yüzde 50’liye varan başarısına bakarak, yüzde 10’luk doğum oranına sahip bir başka tüp bebek merkezinden daha iyi olduğunu söylemek yanlış olabilir. Çünkü yüzde 50’lik başarıyı yakalayan merkez, tüp bebekle gebe kalma oranı yüzde yüze yakın kişilere hizmet veriş olabilir. Yüzde 10’luk başarı sağlayan merkezde, tüp bebekle hamile kalma ihtimali düşük olan kişilere hizmet vermiş olabilir. Bu durumda rakamların ne kadar yanıltıcı olabileceğini sizde fark etmişsinizdir.

Diğer bir konuda tüp bebek merkezlerinin başarısının bebek sayısıyla ölçülmesidir. Tüp bebek uygulamalarında birden fazla embriyonun rahme transfer edilmesi gebelik sayısını arttırmaktadır. Bu ise tüp bebek merkezlerini başarısı olarak değerlendirilir. Ancak çoğul gebelik, bazı riskler taşımaktadır. Tüp bebek işleminde esas olan ise, sağlıklı bir bebeğin dünyaya getirilmesidir. Bu nedenle şu merkez çok başarılı, çoğul gebelik oranı yüksek gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Tüp bebek ile ilgili merak ettiğiniz herşey için www.cyprusivf.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi