Evli olan çiftlerin evlendikten sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek istemeleri sonucunda erkek üreme hücresi ile kadın üreme hücresinin birleşmesinden kaynaklanan ve sonrasında oluşan döllenme durumuna Hamilelik ismi verilir. Kadınların gebelik süresi kişiden kişiye göre farklılıklar gösterse de genel olarak gebelik süresi birçok kadında kırk hafta olarak sürmektedir. Bayanların bir çoğu hamile olduklarını kolay bir şekilde anlayamazlar, genellikle hamilelikte birkaç hafta ilerlendikten sonra gebelik belirtileri kendini gösterir. Ancak bazı durumlarda kadınlar vücutlarındaki değişiklikleri takip ederek hamile olduklarını anlayabilirler. Hamileliğin anlaşılmasındaki bir numaralı etken kadınların adetlerinin olmamasıdır. İçinde bulunulan ay adet görülmemiş olması çok yüksek ihtimalle kişinin gebe olduğunun göstergesidir. Bunun dışında bayanlarda aniden yaşanan mide bulantısı, kusma gibi belirtiler hamileliğin gerçekleştiğini gösterir.

Bayanlar tüm bu belirtilerden sonra hamile olduklarını anlayabilirler. Ancak birçok kişi bu belirtileri yaşadığında gebelikte birkaç haftalık süreyi geride bırakmıştır. Anne adayları hamile olduklarını öğrenir öğrenmez ilk olarak kaç haftalık hamile olduğunu öğrenmek ister. Böylece yapacakları doğumun tarihi hakkında da bilgi edinmiş olurlar. Anne adayının karnının ultrason ile incelenmesi kaç haftalık gebe olunduğunu ortaya çıkarır. Günümüzde Hamilelik Hesaplama yöntemi ile anne adayları doktor kontrolünden önce kaç haftalık gebe olduklarını kolay bir şekilde öğrenebilirler. Bu yöntemde tıpkı ultrasonda olduğu gibi birkaç günlük esneme payı bulunur. Ancak genel olarak belirlenen tarih anne adaylarının doğum tarihini açıkça ortaya koymaktadır.

Hamilelikte kaç haftalık gebe olduğunuzu hesaplamak ve doğum yapacağınız tarihi öğrenmek istiyorsanız hamilelelikvegebelik.com sitesini kullanabilirsiniz. Sitenin hesaplama sisteminde kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenebilir ve merakınızı doktora gitmeden önce giderebilirsiniz. Bunun için yapılması gereken sisteme en son adet görülen tarihi doğru bir şekilde girmektir. Girilen bilgilere göre hesaplama yapan sistem anne adaylarının kaç haftalık gebe olduğu ile ilgili bilgi vermektedir. Gebelik hesaplama sistemi ile kaç haftalık hamile kalındığından başka hangi tarihte doğum yapılacağı da öğrenilebilir. Hamilelik ve hamilelik hakkında en küçük konudan en önemli konulara kadar olan tüm bilgileri ayrıntılı bir şekilde hamilelikvegebelik.com sitesinde bulabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi