Vücuda besinler yoluyla alınan kanserojen maddelerin yok edilmesine yardımcı olan besinlerin bir kısmının net şekilde bilindiğini kaydeden uzmanlar, kanserden koruyucu besinleri, bu işle ilgilenen hekimlerin net olarak bildiklerini, ancak günümüzdeki bilgi karmaşası nedeniyle insanların neye ve kime inanacakları noktasında bir bilgi kirliliği olduğunu dile getirdi. Sütün, özellikle çocuklar için ileri yaşlarda kanserden korunmaları açısından çok önemli bir besin kaynağı olduğunu anımsatan uzmanlar, devletin ilköğretim çağındaki tüm çocuklara günde bir bardak süt tüketmelerinin sağlaması gerektiğini ifade etti.

İçilen sütün hamburgerden, bir patates kızartmasından alınan kanserojenleri parçaladığını, vücuda zarar vermeden yok ettiğini vurgulayan uzmanlar, “Kanserden korunmak için ayrıca sürekli olarak doğal besinlerin kullanılmalı, sebze ve meyve tüketilmeldir. Ancak her sebze ve meyvenin kanserden koruyucu etkisi, doğal olarak yetiştiği dönemde çok fazladır. Bu nedenle her gıda, en ucuz ve en bol olduğu, en çok üretildiği dönemde tüketilmesi daha doğru olur. Kırmızı ve siyah renkli sebze ve meyvelerin kanserojenlerle savaşma gücü çok yüksektir. Kışın karnabahar, karalahana, kırmızı halana, yazın ise domatesi öneriyoruz. Domatese kırmızı rengi veren maddenin kanserden koruyucu etki yaptığı artık bilimsel bir gerçektir” diye konuştu.