Çünkü kılların tamamının temizlenmesi, cilt üzerinde en ufak bir kılın bile kalmaması, pürüzsüz, parlak bir cilt elde etmek çok zor ve zahmetlidir. Kılsız ve yumaşak bir ten tüm kadınların hayalidir. Bu hayale kavulmanın yolu ise lazer epilasyondur.

Lazer epilasyon diğer epilasyon yöntemlerinden farklı bir tedavidir. Lazer epilasyonda kılları almaya ve kişisel bir efor harcamaya gerek yoktur. Çünkü lazer epilasyon evde uygulanabilecek bir epilasyon yöntemi değildir. Tedavi odaklı bir epilasyon yöntemi olduğu için lazer epilasyon işlemi ancak doktor kontrolünde kliniklerde estetisyenler tarafından yapılabilmektedir. Lazer epilasyonda kıllar temizlenirken köklerine hasar verilir ve tedavi sonunda istenmeyen kıllardan kurtulmak hedeflenir.

Bakınız : Lazer Epilasyon Ankara


Bunun için lazer epilasyonda kullanılan lazer ışınları ile kıllar tek tek taranır ve ısı ile yakılır. Yanan kıllar dökülür ve kökler bu işlemden hasar alır. Bu hasar diğer dokulara zarar vermez. Seans periyotu ve uygun tedavi uygulandığı sürece işlemler başarılıdır.

Fakat lazer epilasyon konforu hamile anne adayları için sakıncalıdır !

Lazer Epilasyon Neden Hamile Anne Adaylarında Sakıncalıdır?

Söz konusu estetik tedavinin uygulanış şekli ve etki mekanizması yukarıda anlatıldığı gibidir. Lazer ışınları çok uzun yıllardır epilasyon amacı ile kullanılsa da hamile kadınlar üzerindeki olumsuz ve zararlı etkileri kesin olarak bilinmemektedir. Lazerin hamile annelerde sakınca yaratabilmesi 2 aşamada incelenebilir.

- Hamile anne adayında lazerin sakıncaları

- Anne yolu ile bebeğe lazerin sakıncaları

Hamile Anneye Lazerin Sakıncaları

Lazer ışınları hormonal dengesi ve sağlık durumu normal değerlerde stabil olan kadınlarda oldukça güvenlidir. Fakat hamilelikte kadın bedeninden bir canlı daha ürediği için sağlık değerleri ve hormonal yapı bir anda değişmektedir. Bu değişim hamilelik boyunca yaşanmaktadır.

Bu nedenle lazer ışınları hamile annede deri hastalıklarına, başarısız tedaviye ve beklenmedik bir dizi reaksiyona yol açabilir. Bu nedenle hamile kadınlarda lazer epilasyon sakıncalıdır.

Lazer Işınlarının Anne Yolu ile Bebeğe Sakıncaları Nelerdir?

Bu konuda çalışmalar ve araştırmalar uzman tarafından devam ettirilmektedir. Konu hakkında yani lazerin bebeğe zarar verip vermediği konusunda net bilgiler ve belgeler mevcut değildir. Bu nedenle de lazer epilasyon

tedavisi olası riskleri engellemek anne ve bebeği korumak adına gebelik süresince yapılmamalıdır.


Lazer Epilasyon Doğumdan Sonra Yapılabilir mi?

Anne ve bebeğin ilişkisi hamilelik sonrası doğumda hemen kesilmez. Bebek doğduktan sonra en az 1 – 2 yaşına kadar annesinden süt emer. Bu sürede annenin beslenmesi, aldığı ilaçlar, gördüğü tedaviler ve sonuçları bebeği de etkileyebilir. Bu nedenle gebelik sürecinde gösterilen özen bebek sütten kesilene kadar sürdürülmelidir. Dolayısı ile lazer epilasyon tedavisi süt emzirme döneminde de yapılmamalıdır.

Konu hakkında detaylı bilgi için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Detaylı bilgi için: Dr. Servet KARAYÜN

Editör: Haber Merkezi