Sarımsak Çayı (Garlic Tea) yıllardır süre gelen zayıflama yöntemlerinden biraz daha farklı olarak belki de zayıflamanın en doğal yolu diyebiliriz. Tabi ki yalnızca sarımsak çayı içmekle de olmuyor çayın yanında biraz da gayret gerektiriyor.

SARIMSAK ÇAYI İLE FAZLA KİLOLARINIZDAN KOLAYCA KURTULUN

Sarımsak yıllardır hem doktorların hem de büyüklerimizin sürekli tüketilmesini tavsiye ettiği Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Zayıflamak istiyorsanız ve bunu doğal yollarla sağlamaksa niyetiniz sarımsak çayını denemekte fayda var. Sarımsak çayının içeriğine gelince; biberiye, çoban çökerten, sinirli ot, zencefil, funda yaprağı ve sarımsak karışımı olan 6 bitkiyi içerisinde barındırıyor. Sarımsağın fazla tüketilmesinden kaynaklanan bazı yan etkiler oluşabilir. Bu yan etkiler genel olarak gaz oluşumu ve alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bunun dışında bir yan etkisi bulunmamaktadır. Kısacası bu çay bir ağrı kesici kadar bile yan etkiyi bünyesinde barındırmamaktadır. Başta bahsettiğimiz gibi yalnızca bu çayı kullanmak zayıflama sebebi değildir. Sağlık bir sonuç almak istiyorsak şayet Dr. Ender Saraç’ın önerisine kulak verip ancak Spor ve yediklerimize dikkat ederek işe yarayabileceğini unutmadan kullanmalıyız.

Sarımsak çayını nasıl bulabiliriz sorusunun cevabına gelince; ülkemizde sağlık bakanlığı onaylı olarak satışa sunulan bazı markalar mevcut. Bunun yanı sıra evimizde de kolaylıkla hazırlamak mümkün. Hazır satın alacağınız çayı uzun süre demlemeniz gerekmiyor tabi, yalnızca poşet çayı kaynamış su ile aynı bardakta buluşturarak, kısa bir süre bekleyip hemen tüketebilirsiniz. Sırası gelmişken hatırlatmak istiyorum ki Sarımsak Çayı kesinlikle bir ilaç değildir. Yalnızca bitkilerden oluşan bitkisel bir çaydır ve tamamen doğaldır. Bunun yanında hamile ve emzirmeye devam eden annelerin kullanması tavsiye edilmemektedir. Ayrıca karışım içerisinde bulunan yukarda bahsettiğimiz bitkilerden herhangi birine alerjiniz olduğunu biliyorsanız kullanmamalısınız. Tüm bu saydıklarımızın dışında herhangi bir yan etki görmeniz durumunda hemen kullanmayı bırakıp bir hekime danışmanızı tavsiye ederim.

Dünyanın en kaliteli sarımsaklarından birisi olan Taşköprü sarımsağının ülkemizde yetişiyor olması avantajını unutmadan, bu avantajı değerlendirerek kilo problemi olan herkesin kullanmasını tavsiye ederim. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Sağlıcakla ve formda kalın.

kaynak: http://www.sarimsakcayi.web.tr/
 
Editör: Haber Merkezi