Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi ve Çocuk ürolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Sözübir sünnet konusunda  
dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Sözübir, şunları açıkladı: "Sünnet iki dönemde önerilmektedir. İlk 18 ay ki buna erken sünnet diyoruz ya da geç sünnet denen altı yaş ve üzeri. Özellikle 2,5-4,5 yaş arasında çocuk psikolojisinin etkilenmemesi için sünnet önerilmez. Eğer elimizde 2 dönem varsa hangisinde sünneti daha çok tercih edelim dersek elbette sünnetin yaralarına bakmak lazım. Bugün sünnetin bilinen en kesin yararı çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarının oluşumunu azalttığıdır. Bu bağlamda erken dönem yani ilk 18 ay sünneti tıbbi yararları ve çocuk psikolojisi açısından kesinlikle tercih edilmelidir. Erken sünnet denince de yine iki alternatifimiz mevcut ya yenidoğan döneminde yapacağız ya da ilk 6 ayı bekleyip 6 ay ile 18 ay arası yapacağız. Yenidoğan sünneti üç açıdan çok avantajlı. Birincisi; bebeğe anestezi verilmiyor. İkincisi; çan yöntemi ile yapıldığından yenidoğan bebekte kesme-dikme işlemine gerek kalmıyor ayrıca yine bu dönemde yara iyileşmesi daha hızlı ve sonuçta daha estetik sünnet yapılmış olunuyor. Üçüncüsü ise; bebek hiçbir şey hatırlamıyor, hiçbir şekilde psikolojik problem yaratmıyor."

Sözübir, sünnetin hangi mevsimde yapılması gerektiğini ise şöyle anlattı: "Ameliyathane şartlarında yapıldığında ve cerrahi bir işlem olarak kabul edilerek cerrahi kuralların uygulandığı bir sünnet için hele hele bir de modern bir pansumanla eve yollandıysa sünnet her mevsim yapılabilir."

Sözübir, ailelere önerilerini şöyle sıraladı:"En önemli önerim kuşkusuz çocuğun sünnete hazırlanması özellikle de psikoloji açıdan doğru hazırlanması yöjıünde olacaktır. Lütfen çocuklarımızı bu konu ile ilgili bilgi kirliliğinden uzak tutalım ve özellikle bu konuda yapılan şakalarda dikkatli olalım. Her şeyi çocuğunuzla konuşun. Kesinlikle yalan söylemeyin."