Medical Park İzmir Hastanesi bünyesinde İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları başarılı bir operasyona imza attı. Aydın'da yaşayan Kumral ailesi, 28 haftalık hamilelik sürecinde çekilen ultrasonda bebeklerinin yarık dudak damak anomalisi olduğunu öğrendiler. Sağlıklı doğum yapabilecekleri yenidoğan ünitesi olan ve yenidoğan cerrahisi yapılan bir hastane arayışına giren aile, Medical Park İzmir Hastanesini tercih etti. Medical Park İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Başkanı Prof. Dr. Eray Copcu, yaptığı açıklamada "Kadın Hastalıkları ve Doğum Başkanı Doç. Dr. Mert Göl tarafından yapılan başarılı ameliyat sonrası bebeğin doğumu sağlandı. Bebek hemen yenidoğum ünitesine alındı. Bebeğin tüm sistem taramaları yapılıp, anestezi için hazırlandı, yenidoğan cerrahisinde deneyimli olan anestezi ekibinin de onayını alıp 24 saat geçmeden bebeğin dudak onarımı başarılı bir ameliyatla yapılıp, anne sütü emmesi sağlandı.

Medical Park İzmir Hastanesi Plastik Cerrahi doktoru Prof. Dr. Eray Copcu, "yarık dudak"ın en sık görülen doğuştan anormalilerin başında geldiğini belirterek, "gelişen ultrason teknolojisi ile hamilelikte erken dönem tanısı konulabiliyor. Bebeklerde yapılan bu ameliyat ile daha az iz kalırken, sağlıklı bir emme ile anne sütü ile beslenmesi sağlanıyor. Bu operasyon tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yapıldığı için bebeğin sağlığı hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girmiş bulunmaktadır. Sonuçta hastanemize büyük bir stresle gelen Kumral ailesi, Mert bebeklerine yapılan müdahale sonucundan oldukça memnun kaldılar. Kendisine bu tanı koyulmuş tüm bebeklere doğar doğmaz yapılan bu ameliyat daha iyi estetik sonuç ve çok daha mutlu, psikolojik kabullenme yaşayan bir aile hedefimize ulaşmamızı sağlayacaktır" diye konuştu.

Aydın'dan İzmir'e geldiklerini ve gelirken de oldukça endişeli olduklarını belirten bebeğin annesi Funda Kumral, "Medical Park İzmir Hastanesi'ni bize çok tavsiye eden oldu. Öncesinde endişelerimiz vardı ancak. Bu hastaneyi ve içindeki bu tecrübeli ekibi gördükten sonra içimiz rahatladı. Ameliyat kararı almamız çok zordu ancak Medical Park bize güven verdi. Ameliyatı yapan tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi