150 yıllık bir geleneği sürdüren mahalle sakinleri ve binlerce vatandaş, aileleriyle birlikte bu anlamlı etkinliğe katıldı.

Adak Kesimi ve Bereket Duası

Etkinlik kapsamında, 35 adak hayvanı kesildi ve ardından öğle namazı kılındı. Namazın ardından bolluk, bereket ve şükür duası yapıldı ve pişirilen yemekler hep birlikte yenildi. Bu yıl Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz'in de katılımıyla gerçekleşen dua ve adak kesimi, mahalle halkı tarafından coşkuyla karşılandı.

Dindarlı Mahallesi Muhtarı Soner Sözer'in Açıklamaları

Dindarlı Mahallesi Muhtarı Soner Sözer, etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Buranın tarihi 150 yıldan fazla. Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü çiftçiler ve vatandaşlar bir araya gelerek Olcak Dede geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Olcak Dede'de yağmur yağdığı yıllarda bolluk ve bereket duası, kurak geçen yıllarda yağmur duası yaparız. Buraya gelen çiftçilerimiz ekonomik durumuna göre mutlaka yanlarında bir şeyler getirir. Bu yıl 30 kuzu, 5 adet oğlak kurban edildi. Allah hayırları ve dualarımızı kabul etsin."

Manisa'da Dünya Engelliler Haftası etkinliği! Manisa'da Dünya Engelliler Haftası etkinliği!

Bu geleneğin, Sarıgöl'ün kültürel ve dini mirasına önemli bir katkı sağladığına inanılıyor ve her yıl büyük bir coşkuyla yaşatılıyor.

Editör: Egemen Sayın