Cenevre Otomobil Fuarı'nda küresel firmaların standları, yakın zamanda yollara çıkacak ve günlük hayatta yollarda görülebilecek yenilikleri merak edenlerle dolup taşarken, küçük firmaların geliştirdiği ve geleceğin ulaşım alternatifleri olarak sunulan konseptler de ilgi çekti.
Ayakta taksi dönemini başlatmaya aday İsviçreli  Rinspeed'in"microMAXX" adındaki konsepti de, bunlardan biri. Toplu taşımayı, bireysel konforla birleştirmeyi amaçlayan konseptte elektrikli kahramanımız microMAXX, istenirse özel kullanıma hizmet ederken, istenirse de taksi ya da dolmuş hizmeti veriyor. Ayakta durur gibi yolculara küçük oturma alanları ayrılırken, yüksekliği sayesinde ayakta yolculuk için de hiçbir engel yok. Araç, yolcularına internet ve kahve hizmeti de verebilirken, akıllı iletişim teknolojisi sayesinde diğer kardeşleriyle iletişime geçip gerçek zamanlı yol bilgisi alıyor ve az kalabalık olan yolu tercih edebiliyor.
EDAG'ın iki yıldır tanıttığı "araç paylaşımı"na uygun konsept otomobil ise, insanlara araç sahibi olmadan da araç kullanabilme imkanı sunmayı amaçlıyor. "Light Car Sharing" konseptinde kullanılan araç elektrikli ve dört kişilik. Ancak arkada oturanlar, öndekilere göre ters oturabiliyor.

Kendi kendine gidiyor
"Link & Go" adı verilen AKKA Technologies firmasının projesi ise elektrikli ve sürücüsüz bir araç. Çağırdığınızda kendisi geliyor, kendiliğinden park edip, otomatik olarak akülerini şarj ediyor. İç mekan ise oturma odası mantığında düşünülmüş ve dört kişi karşılıklı oturup sohbet edebiliyor.
Editör: Haber Merkezi