Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu ne konuştu? Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu ne konuştu?

Yerel seçimde  CHP’nin tarihi bir başarıya imza atarak birinci parti olarak çıkması siyasette değişimin sinyali olarak algılandı.

"Bugün erken seçim olsa kime oy verirdiniz?"

Erken seçim tartışmalarının sürekli gündeme gelmesiyle birlikte 31 Mart'taki seçimlerin ardından anket şirketleri de seçim sonrası araştırmalarına hemen başladı. AREA’nın anketine göre, bugün seçim olsa yüzde 34,4 ile CHP birinci, yüzde 32,5 ile AK Parti ikinci parti olarak çıkıyor. Araştırmada DEM Parti yüzde 9,9’la üçüncü, MHP yüzde 9,1’le dördüncü parti oluyor.

Kararsızlar yüzde 22'den fazla!

Yüzde 22,7’lik kararsız seçmenin analizinde yüzde 8,1’lik oranın 18-34 yaş aralığında olduğu yüzde 9,2’sinin lise eğitimli olduğu belirlendi. Ayrıca kararsızların yüzde 8,9’u kendisini milliyetçi, yüzde 7,4’ü merkez sağ seçmen olarak niteliyor. Bu verilere göre kararsızlar daha çok milliyetçi, Atatürkçü ve merkez sağ görüşlü kişilerden oluşuyor.

CHP'ye güven var mı?

Öte yandan ankette, “Sizce CHP’nin ülkeyi yönetecek kadroları var mı?” sorusu da yöneltildi. Bu soru vatandaşların yüzde 39.5 tarafından olumlu, yüzde 49.5 tarafındansa olumsuz olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi