Altay’ın üst üste 2 yıl 2'nci Lig'de kalması, Altınordu’nun 3'üncü Lig’de şampiyon olarak bir sezon sonra geri dönmesinin ardından Göztepe’nin PTT 1'inci Lig’e acı vedası, tarihi 100 yıla yaklaşan 3 İzmir kulübünü, tam 43 yıl sonra Türk futbolunun üçüncü kategorisi olan 2'nci Lig’de buluşturdu. Göztepe, Altay ve Altınordu, 1969-70 sezonunda bugünkü adıyla Süper Lig olan 1'inci Lig’de İzmir’i birlikte temsil etmişti.

Karşıyaka ve İzmirspor’un da bu üçlüyle birlikte Süper Lig’de yer aldığı 1959-1964 yılları arasında 5 takımla devler arenasında temsil edilen İzmir, 2 sezondur Süper Lig heyecanına hasret kaldı. Son olarak Bucaspor’un 2010-11 sezonunda yer aldığı Süper Lig’de geride kalan 13 sezonun dokuzunda temsilcisi bulunmayan İzmirli futbolseverler, Göztepe’nin de düşüşüyle en köklü camialarından üçünün 2'nci Lig’de buluşacak olmasına kahroldu.

ALTI EGELİ OLACAK


Göztepe'nin düşüşü, Altınordu ve Aydınspor 1923'ün çıkışı, 2'nci Lig’deki Egeli takım sayısının da 6'ya çıkmasını sağladı. Balıkesirspor’un PTT 1'inci Lig’e, Denizli Belediyespor'un ise 3'üncü Lig’e düştüğü kategoride, gelecek yıl Altay, Göztepe ve ALtınordu’nun yanısıra Nazilli Belediyespor, Turgutluspor ve 3'üncü Lig 2'inci Grup şampiyonu Aydınspor 1923 de Ege Bölgesi’ni temsil edecek.
Editör: Haber Merkezi