Kapanma kararından sonra çim zemin başta olmak üzere stadın bakımını sürdürüp idari binayı altyapı için kullanmaya devam eden siyah beyazlılar, 28 Ekim'de açılan davaya büyük tepki gösterdi. Davanın yeniden inşaat yapılacağı gerekçesiyle açıldığını belirten Altay Hukuk Komitesi Sorumlusu Av.Cihangir Marmara, şöyle dedi:

"ORTADA PROJE YOK"

"Ortada ne proje, ne bir detay var. Ne yapılacağı belli değil, aceleye getirilmiş içi boş bir dilekçe. Sözleşmemiz 30 Eylül'de bitmesine rağmen stat üstü örtülü taşınmaz olduğu için kulübün kira hakkı sürüyor. Yeni bir inşaat yapılsa da ilk Altay'a teklif vermek zorundalar. Hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağız."

BAŞKAN SAVAŞAN: "1000 GENCE SPOR İMKANI SAĞLIYORUZ"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün temel görevinin gençlere spor yapılacak alanlar yaratmak ve spor kulüplerine destek vermek olduğunu vurgulayan Kulüp Başkanı Aslan Savaşan'da gelişmelere tepki gösterdi. Başkan Savaşan, "Altay Spor Kulübü olarak 1000 gence spor imkanı sağlıyoruz. 100 yıllık bir kulübün kapının önüne konmak istenmesi çok büyük ayıp. GSİM haklarımızı koruyacağı yerde kulübümüzü zor duruma sokmaktadır. Bize kim sahip çıkacak, haklarımızı kim verecek?" diye konuştu. Başkan Savaşan, İzmir Büyükşehir Belediyesi binası, Karşıyaka ve Alsancak Devlet Hastaneleri ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de depreme dayanıksız raporu bulunduğunu, ancak sadece Alsancak Stadı'nın kapatılmasına anlam veremediklerini dile getirdi.