Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara şampiyonluğu getiren golleri 21 ve 24. dakikalarda Marcelo ile 48. dakikada Mario Gomez kaydetti. Osmanlıspor'un tek golü ise 74. dakikada Pierre Webo'dan geldi.

Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, son haftaya girilirken şampiyonluğunu ilan etti. Osmanlıspor ise 49 puanla 5. sırada kaldı.

GOMEZ'DEN TARİHİ GOL

28 gole ulaşan Siyah-beyazlı takımın Alman golcüsü Mario Gomez, Beşiktaş kulüp tarihinin bir sezonda resmi maçlarda en çok gol atan yabancı oyuncusu rekorunun sahibi oldu.

OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğun ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Güneş'in açıklamaları şöyle;

"Tablo ortaya çıktıktan sonra resim de güzel bakması da güzel. Herkes mutlu. Oyuncularım keyifle oynadılar. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Biz onlardan daha iyiyiz. 17 takımla oynadık. Herkes Beşiktaş'a sevgiyle saygıyla baktı. Oynadığımız maçlarda rakibe üstünlük sağlamaya çalıştık. Daha önce şampiyonluğu ilan edebilirdik. Herkes görevini yaptı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Kendi hikayelerini yazdılar. Başkan ve yönetim kurulu olağanüstü çalıştı."


MARİO GOMEZ: 'RÜYA GİBİ BİR SEZONDU'

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez ise, "Harika bir atmosfer vardı. Bitiş düdüğüyle kutlamalar başladı. Benim için rüya gibi bir sezondu. Bu takımın parçası olmaktan dolayı mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ORMAN: STATSIZ MÜCADELE ETTİK

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantiledikleri Osmanlıspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Orman, Bu çocuklar çok mücadele ettiler, dünyada bir ilki başardılar. Statsız mücadele ettik. Çok zor günlerden geldik, ben de arkadaşlarım da. Ne günlerden geldik. Çıta çok yukarılara çıktı, ama biz şımarmayacağız. Bir politikamız var. Yedi yetimin hakkını transfer diye saçmayacağız.

Dün mali genel kurulda çok üzüldüm. Konuşanlar oraya sadece bir maksatla gelmişlerdi. Onlara onun bedelini ödeteceğim.

Şampiyonlar Ligi zor bir lig, ama Beşiktaş büyük bir camia. Allah yolumuzu açık etsin.

Mario Gomez'i çok seviyoruz. Mükemmel bir sezon çıkarttı. Ama bunda takım arkadaşlarının da payı var. Biz kendisiyle devam etmek istiyoruz, o da isterse devam edeceğiz.

Federasyon'dan Konya maçının erken oynanmasını talep edeceğiz."

Son olarak sezonun kısa değerlendirilmesinin sorulması üzerine de Orman, "Yorgunum, çok yorgunum. Metin de burada, anası ağladı. Kemiklerimiz ağrıyor yorgunluktan. Alın teri var. Çok şükür" dedi.




ÇEBİ: "İNANIN ÇOK EMEK VE ALIN TERİ VAR"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu ilan ettikleri Osmanlıspor maçının ardından basın mensuplarına konuştular.

İlk olarak konuşan Ahmet Nur Çebi, "Çok konuşmak yerine, çok hoplayıp zıplamak istiyorum ama olmuyor tabi (gülerek) dedi.

Hakkı oldukları şampiyonluğu elde ettiklerini dile getiren Çebi, şunları söyledi;

"İnanın çok emek ve alın teri var. Evsiz barksız sağda solda başka statlarda deplasmanda gibi oynayarak bu kupayı aldık. Başakşehir'e de teşekkür etmek istiyorum, stadını vererek zor günlerimizde yanımızda oldu. Yönetici arkadaşlarıma, teknik ekibe, futbolculara da ama en önemlisi taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonluk bizim hakkımızdı. Hayırlı olsun."

Çebi son olarak, "Seneye yapacak çok işimiz var. İnşallah seneye 3. yıldızı takarız" ifadelerini kullandı.


METİN ALBAYRAK: "BU ŞAMPİYONLUĞU SONUNA KADAR HAK ETTİK"

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak ise, "Çok güzel bir akşam yaşıyoruz. Biz bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik. Biz yönetime geldiğimizden bu yana büyük hizmetler verdik. İşimizi gücümüzü bırakarak, gece gündüz Beşiktaş için çalıştık. Şenol Güneş'e de ayrıca çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Albayrak ayrıca, "Futbolcularımızın da alınlarından öpüyorum. Bizi dışarıdan destekleyen vefakar taraftarımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.