İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Uluslararası Buz Sporları Salonu, gençleri ve çocukları yeni spor dallarıyla buluştururken, dünya çapındaki organizasyonların da ev sahipliğini yaparak ülkeye hizmet veriyor. Buz hokeyinin en önemli etkinlikleri arasında yer alan 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nın 3. Klasman müsabakaları İzmir’de başladı. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmalar öncesinde açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, dünyanın dört bir yanından gelen konukları, doğunun en batısı, batının en doğusundaki İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Böyle önemli bir uluslararası etkinliğin ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Aydoğan, mücadele edecek tüm takımlara başarı diledi.

 
Bulgaristan’ı devirdik

6 ülkenin milli takımlarının mücadele ettiği klasman maçlarının ilkinde Türkiye ile Bulgaristan karşı karşıya geldi. İzmirlilerin büyük desteğini alan milliler ilk devreyi 1-0 geride kapatmasına karşın, kalan iki devredeki etkili oyunuyla sonuca gitmeyi başardı ve karşılaşmadan da 3-2 galip ayrıldı.

18 Ocak’a kadar sürecek müsabakalarda Türkiye ve Bulgaristan’ın yanı sıra Belçika, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Afrika mücadele ediyor. Günün diğer müsabakalarında Belçika Meksika'yı 4-0, Yeni Zelanda ise Güney Afrika'yı 6-0 mağlup etti.