Çin ve Katar gibi ülkelerden gelen ve 14 milyon Euro'lara vardığı söylenen transfer taleplerine ret cevabı veren Demba Ba geleceği konusunda yaşadığı sıkıntıları artık açık bir şekilde ifade ediyor.

Beşiktaş'ta oynamaktan duyduğu mutluluğu her fırsatta dile getiren Senegalli golcü, transfer sezonunun başlamasıyla birlikte hakkında çıkan 'satılacak' haberlerinden de son derece rahatsız.

Siyah beyazlı yöneticiler ile temasa geçen Demba Ba, durumu ile ilgili net bir tavrın belirlenmesini istedi ve eğer satış listesine konulacaksa gideceği takıma kendisinin karar vereceğini söyledi.


DAKAR'DAN YÖNETİME MESAJ GÖNDERDİ

Dakar'da katıldığı 'evsiz çocuklara yardım' gecesinde açıklamalarda bulunan Demba Ba, Avrupa'da hala çok iyi bir piyasasının olduğunu ve tekrar Premier Lig'e dönebileceğini dile getirerek, Çin ve Katar'ın planları arasında olmadığını söyledi.

Tekliflere açık olduğunun altını çizen Senegalli golcü, Chelsea'den ayrılmasının hata olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye liginin futbol kalitesi olarak İngiltere'nin altında olduğunu da belirten Senegalli golcü, siyah beyazlı yönetime de açık bir şekilde Avrupa veya İngiltere'de oynama düşüncesinde olduğunun mesajını da vermiş oldu.


AVRUPA KULÜPLERİ DE YÖNETİMİN BEKLEDİĞİ RAKAMLARI VERMİYOR

Demba Ba'nın 'satılacak ' haberleri karşısında yaptığı bu açıklamalara ve yöneticileri arayarak net tavır istemesine karşın Beşiktaş yönetimi ise Avrupa'dan gelen teklifleri bekledikleri rakamların çok altında olduğu gerekçesiyle kabul etmiyor.

Demba Ba'yı zaten 6 milyon Euro'ya aldıklarını belirten yöneticiler Demba giderse yerini doldurmak için yine aynı rakamları harcayacaklarını ifade ederek, "O zaman satmamız çok anlamsız olur. Biz sadece değerini bulursa ve kendisi de kabul ederse satarız diyoruz. Bu rakamda aşağı yukarı belli ve 12-15 milyon Euro aralığında. Bu düşünce bizim Demba Ba'yı satış listesine koyduğumuz anlamını taşımaz. Biz gelen teklifleri değerlendiriyoruz ve Demba'ya iletiyoruz. Hayır dediği zaman konu kapanıyor,zorla satmaya kalkmıyoruz" diyorlar.

Senegalli golcünün Beşiktaş ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.