Denizlispor Başkanı Salih Amiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl'ı ziyaret etti. Denizlispor'un mali durumunun da konuşulduğu ziyarette açıklamalarda bulunan Salih Amiroğlu, başkanlık görevini devraldığında Denizlispor'un özellikle maddi olarak çok zor bir süreç yaşadığını belirterek, "Sportif anlamdaki başarısızlığın, takviyelerle önüne geçebileceğimizi biliyorduk. Nitekim yeni transferlerle çıkış trendini de başlattık. Fakat kulübün maddi anlamdaki sıkıntılarını gidermek hem uzun vadeli hem de çok zor bir işti. Biz çok kısa bir süre içinde çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık" dedi.

Denizlispor'daki en büyük sorunun maddi sorun olduğunu söyleyen Amiroğlu, "Valimiz Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci'nin katkıları yadsınamaz. Denizlispor'a gönül veren diğer Denizlili hemşehrilerimizin de katkıları ortada. Tüm bunlar güzel gelişmeler olsa da Denizlispor'un bütün sorunlarını bir anda çözmeye yetmezdi. Biz bu nedenle kulüp içinde mali disiplini sağlamaya yönelik çalışmalar başlattık. Öncelikli hedef olarak yeni borçlar yaratmamayı tercih ettik. Bunun yanı sıra eski borçları da ödemeye başladık" diye konuştu.

Sağladıkları mali disiplinin etkilerini hemen hissettiklerini kaydeden Salih Amiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu ana kadar Denizlispor'un 5,5 milyon liralık borcunu ödedik. Bunlar eski borçlar, cezalar, futbolculara olan borçlar gibi kalemlerdi. Ciddi boyutta yapılan bu ödemelerden sonra kamuya olan borçların dışında 2 milyon lira gibi bir kaynağa ihtiyacımız var. Bu Denizlispor'un ihtiyaçlarını karşılayacak, borçlarını da ödeyecek bir tutardır."

Vergi Daireleri Başkanı Ali İhsan Tunçağıl'dan mecliste halen görüşülmekte olan vergi yasa tasarısına ilişkin bilgiler de alan Yeşil-siyahlı yönetim Tunçağıl'a flama, kaşkol ve üzerinde ismi yazılı forma hediye etti. Tunçağıl ise ziyaret için teşekkür ederek, "Mecliste görüşülen yasa teklifini inceledik. Bu teklif yasalaşsa bile Denizlispor'a çok faydası olmayacak. Daha önceki yapılandırma bu haliyle daha avantajlı. Bizim Denizlispor yönetiminden isteğimiz taksitlerini aksatmadan ödemeleri" ifadelerini
kullandı.

Öte yandan Yeşil-siyahlı ekip yarın oynayacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları bulunan İsmail Konuk, İsmail Baydil, Ali Helvacı, Youla ve Koffi'nin forma giyemeyeceği maçta Denizlispor'un sahaya, Evren- Emrah, Musa, Yasin, Ahmet Burak- Ahmet Cebe, Levent, Emin, Ceyhun, Fatih-Adem onbiriyle çıkması bekleniyor.