Son olarak aralık ayında, Macaristan’da düzenlenen şampiyonada zirveye çıkan Balıkçı, veda kararını bilerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıkladı. Vücut geliştirme sporunun maliyetli bir branş olduğunu belirten Balıkçı, "Yılda 750 yumurta, 450 kg et tüketiyorum. Ulaşım ve antrenör masraflarını da kendim üstlendim. Ancak hiç destek göremedim. Bu şekilde, ülkemi temsil etmek istemiyorum" dedi.

'DEVLETTEN LOKUM BİLE GELMEDİ'

Spor Müsabakalarında Üstün Hizmet Gösterenlerin Ödüllendirilmesine Dair Yönetmelik’ten yararlanamadığını belirten başarılı sporcu şöyle konuştu:

"Yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası organizasyonlarda yarışıyorum. Benim kategorimde yalnızca 5 ya da 6 sporcu yarışmaya kaydoluyor. Onların bazıları da benim vücudumu görünce podyuma çıkmıyor. Vücut geliştirme paralimpik spor dalı değil. Yönetmelik gereği ödüllendirilmem için en az 12 sporcunun katılım şartı aranıyor. Konuyu yetkililerle görüştüm, sonuç alamadım. Devletten lokum bile gelmedi. Beklediğim sponsor desteğini de bulamadım."

'PROFESYONEL ANLAMDA SÜRDÜRECEĞİM'

Sol ayağını 17 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında diz altından kaybeden, 2009’dan bu yana katıldığı vücut geliştirme şampiyonalarından hep dereceyle dönen Tolga Murat Balıkçı, ekim ayında Moğolistan’da düzenlenecek şampiyonaya katılmaktan da vazgeçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtışından bazı takımlar, onların adına yarışmam için tekliflerde bulunuyor. Artık bu sporu profesyonel anlamda sürdüreceğim. Daha önce siyasi çalışmalarım vardı. Siyasete ağırlık verip, meclise girmek ve engellilerin haklarını bizzat savunmak istiyorum."