Sözleşmesi devam eden 22 yaşındaki file bekçisinin bonservisi için Gümüşhanespor'la pazarlık halindeki yönetimin, anlaşma sağlanır sağlanmaz Hüseyin'e 4 yıllık imza attıracağı bildirildi. Gökhan Değirmenci ve Atacan'ın ayrılmasından sonra kaleye Beşiktaş'tan Günay Güvenç'i aldıran teknik direktör Okan Buruk, Hüseyin'in gelecek vaadeden bir isim olduğunu, transferi gerçekleştiği takdirde kalede rekabeti artacağını dile getirdi.

Futbola Denizlispor altyapısında başlayan Hüseyin 2008'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı lacivertli kulüpte 2013 yılında profesyonel sözleşme imzalayan genç eldiven Gümüşhane'den önce Samsunspor'da oynadı. Hasan Hüseyin Akınay 1 kez U17 Milli Takımı'nın kalesini korudu.

Öte yandan sarı kırmızılı ekip, Palandöken'deki ilk hazırlık maçında pazartesi günü Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Okan Buruk, "22 Temmuz'da sona erecek kamp dönemi boyunca iki hazırlık müsabakası planlıyoruz. İkinci maç için buradaki takımlarla temaslarımız devam ediyor. Bir iki gün içinde rakibimiz netleşir" dedi.