Süper Lig için her türlü gayreti göstereceklerini anlatan Metin Diyadin, "Şampiyonluk direkt de gelebilir, play off'tan da. Hangi yoldan olursa olsun tek gayemiz Göztepe'yi bir üst lige taşımak" diye konuştu.

Yabancı kontenjanın 10'a yükselmesiyle ligdeki tüm takımların ciddi bütçelerle kaliteli kadro kurduğuna dikkat çeken Diyadin, "Biz zirve yarışının içinde olacağız. Ancak kiminle yarışırız bunu kestirmem için ligin başlaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ezeli rakipleri Karşıyaka ile oynanacak maçların herkes tarafından heyecanla beklendiğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bu rekabetin ünü dünyaya yayıldı. Fakat bana göre derbilerin daha anlamlı olabilmesi için iki takımın zirveye oynaması şart.

Umarım hem biz hem de Karşıyaka şampiyonluk için yarışır. İşte o zaman Göztepe-Karşıyaka derbisi daha büyük ses getirir" yorumunu yaptı.

Ligdeki diğer İzmir temsilcisi Altınordu'yu da değerlendiren Metin Diyadin, "Altınordu'nun hiçbir yabancı futbolcuyu kadrosuna katmamasına saygı duyulmalı. Onların kendi ölçülerinde belirledikleri vizyon doğru bir şekilde işliyor. Bizim hedefimizle Altınordu'nun hedefleri daha farklı. Rakibimiz planlarını hayata geçirmede başarılı bir strateji izliyor" açıklamasında bulundu. Metin Diyadin İzmir futbolundaki sorunlara ve stat konusundaki belirsizliğe ise isyan etti. Stat sıkıntısının yıllardır çözülmediğini hatırlatan Diyadin şöyle konuştu:

"Bölgesel Amatör Lig'de oynayan Afyon'a bile UEFA standartlarında stat yapılırken, İzmir'in es geçilmesine anlam veremiyorum. İzmir'e kim kayıtsız kalıyorsa 90 yıllık, 100 yıllık kulüplere ayıp ediyor. Kimsenin bizleri kapı kapı dolaştırıp stat aratmaya hakkı olamaz. Bu işin sorumluları birbirleri ile atışacaklarına çözüm üretsinler. 2000 senesinde Göztepe'de oyuncuyken de stat yoktu şimdi de stat yok. Koskoca kente 15 yılda bir tek Buca Arena yapıldı. Sorumlular farklı gerekçeler göstererek bu işi ertelemesin. Hepimize yazık."
Editör: Haber Merkezi