Yönetimin ödeme sözünü tutmaması nedeniyle dün yapılan haftanın ilk antrenmanına gecikmeli çıkan yeşil kırmızıılı futbolcular, bugün sabah antrenmanına çıkmadı. Öğleden sonra yapılması gereken çalışma ise iptal edilince futbolcular tesisleri terketti. Boykota takıma ara transferde gelen 11 futbolcu da katılarak destekledi.

İkinci Başkan Ali Erten’in takımı boykot kararından vazgeçirme çabaları sonuç vermedi. Üç hafta ödemelerle ilgil, "Net tarih veremeyiz. Para geldikçe ödeme yapacağız" diyen Erten’in, bir kez daha somut hamle yapamaması nedeniyle futbolcuların ikna olmadığı öğrenildi.

Teknik direktör Cihat Arslan ve ekibinin de antrenman yapılması için çaba harcadığı, ancak başarılı olamadığı ifade edildi. Boykot krizi yüzünden Başkan Cihan Büyükoral, basketbol takımıyla Paris’e gitme fikrinden vazgeçerek para arayışına girdi.

Ezeli rakipleri Göztepe'yle pazar 19.00'da oynayacakları kritik maç öncesi boykot şokuyla sarsılan Karşıyaka’da İkinci Başkan Ali Erten, tüm ülkenin merakla beklediği derbi öncesi futbolcuların sergilediği tutumun, fırsatçılık olduğunu iddia ederken şöyle dedi:

"Kimseye bu hafta için ödeme sözü vermemiştik. Bu boykot bize göre fırsatçılık. Bu nedenle tek kuruş ödeme yapmayacağız. Futbolcularımızın antrenmana çıkmalarını bekliyoruz. Boykot sürerse kadroyla ilgili farklı kararlar alabiliriz. İkinci yarıda primlerle birlikte 600 bin TL dağıttık."
Editör: Haber Merkezi