Denizkurdu ve bir grup Karşıyakalı hukukçunun hazırladığı yeni tüzükteki en dikkat çekici değişikliğin, yönetimlerin genel kurula açıkladıkları bütçenin yüzde 10’undan daha fazlasını harcamasına yasak getirilmesi olduğu görüldü. Tüzük kabul edilirse, yıllardır borç batağında kıvranan Karşıyaka’da yönetimler, bütçenin yüzde 10’undan fazla yapacakları harcamadan direkt sorumlu olacak.

Yeni tüzükte, yöneticilerin kulübe kendi cebinden sağladığı finansmanın da kontrol altına alınması için maddeler eklendi. Alacaklara karşılık temlik koyma işlemi için Divan Kurulu’ndan izin alınacak. Divan Kurulu’nun olağanüstü genel kurul toplanması için taşıdığı yetki de artırıldı. Üye sayısının üçte ikisinin olur vermesi halinde Divan, Yönetim Kurulu’nu olağanüstü kongre yapmaya davet edecek. Yeni tüzüğe göre Yönetim Kurulu, Divan’ın kararına uymak zorunda kalacak.

Yaklaşan kongre öncesi üye tartışmalarının da gündeme geldiği Kaf-Kaf’ta, tüzük değişikliğinin ardından her yıl toplam üye sayısının yüzde 5’i kadar yeni üye alınabilecek. Yeni üyeler ilk kongrede oy atamayacak. Yeni tüzük, 23 Mayıs Perşembe 18.00’de, Nikah Sarayı’nda yapılacak toplantıda camiaya anlatılacak. KSK’nin yeni anayasası, 6 Haziran’daki olağan kongrede tarihi belirlenecek Tüzük Kongresi’nde genel kurulun oylarına sunulacak. Yeni tüzüğün hazırlanmasında, aynı çalışmaları yapan Beşiktaş’tan destek alındığı açıklandı.

ARTIK FEDA ZAMANI


Hasan Denizkurdu, tüzükle ilgili bilgiler verdiği toplantıda, kulübün mevcut gündemine yönelik açıklamalar da yaptı. Kongre sürecinde ikna edici bir konum üstleneceğini belirten Denizkurdu, "Yıllardır yaşadıklarımız, 30-35 milyon TL’ye ulaşan borcu camiada bilmeyen yok. Uçurumun kenarında olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Borç üç yıllık programla temizlenebilir. Kısıtlı bütçeyle başarı kazanan kulüpler de, Altınbaş Holding destekli Göztepe’nin de durumu ortada. Her yıl şampiyonluk parolasıyla yola çıkıp, sonunda hüsran yaşıyoruz. Taraftarlarla görüştüm. Borcu eriten, altyapıya dayalı bir sistem için plan değiştirmeli. Özverili, sabırlı olmalıyız. Bu planla seçilecek yönetimleri desteklemeliyiz. Belediye desteği ise kulübün olmazsa olmaz gerçeği" dedi.

HER KARŞIYAKA'LI ADAY OYABİLİR


Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, Basketbol Şubesi Başkanı Mutlu Altuğ’un, 6 Haziran’daki kongre öncesi liste hazırlığında olduğunu resmen açıklamasıyla ilgili, “Her Karşıyakalı’nın başkanlığa aday olma hakkı var. Camiaları rekabetler büyütür” ifadesini kullandı. Soğukkanlı yaklaşımına rağmen Büyükoral’ın, mevcut yönetimde yer alan Ali Erten, Metin Yıldırım ile Futbol Şubesi’nde görev yapan Osman Kırkpınar’ın Altuğ’la birlikte hareket etmesinden rahatsız olduğu bildirildi.