Ortaca ilçesinin Dalyan beldesinde babası tarafından küçük yaşta karateye başlatılan Zümra Rezzan İm, evlerinin oturma odasında hazırlanarak katıldığı dünya şampiyonasında üçüncü oldu.

Çek Cumhuriyeti'nde geçen ay düzenlenen ve 44 ülkeden bin 90 sporcunun katıldığı Fudokan Karate Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan 11 yaşındaki İm, imkansızlıklara rağmen önemli bir başarıya imza attı.

İm, karateye 6 yaşında babasının desteğiyle başladığını söyledi. İlk olarak Antalya'da düzenlenen okullararası karate turnuvasına gittiğini ve üçüncü olduğunu belirten İm, "Daha sonra İtalya'da düzenlenen Shotokan-Fudokan Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın ve bronz madalya aldım. Bursa'da yapılan müsabakada da 4 altın, 3 bronz madalya elde ettim. Prag'da düzenlenen Fudokan Karate Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandım" dedi.

İm, yarıyıl tatilinde düzenlenecek seçmeleri kazanarak milli sporcu olmayı hedeflediğini ifade etti.

Odayı çalışma salonu yaptı

Dalyan'da sosyal etkinlikler fazla olmadığı için 6 yaşında Zümra'yı karateye başlattığını anlatan baba Aşkın İm ise karate sporunu seven kızının kulüp bazında önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Ailece kızlarıyla gurur duyduklarını dile getiren İm, şöyle konuştu:

"Oturma odamızı Zümra için çalışma, fitness salonu yaptık. Daha rahat çalışabilmesi için ona her türlü imkanı sağlamaya çalıştık. Kızımın milli takıma girmesi bizi daha da gururlandıracak. İnşallah milli takıma gireceğini düşünüyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum."

Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Ortueta Espinos'un Başdanışmanı, Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç ise karateye ilk başladığından beri Zümra'yı tanıdığını, çok yetenekli bir sporcu olduğunu söyledi.

Babasının işini gücünü bırakarak Zümra'yı Ortaca, Fethiye ve özel salonlarda yapılan antrenmanlara götürdüğünü kaydeden Oruç, "Çok büyük bir özveri gösteriyor. Başarı da zaten bilinçli çalışmayla gelir. İmkan verildiği zaman sporcularımız, neler yapabileceklerini kanıtlıyor" dedi.

Prag'da yapılan şampiyonada Zümra'nın dünya üçüncüsü olduğunu ifade eden Oruç, şöyle konuştu.

"Bu, küçümsenecek bir derece değil. Binlerce sporcunun katıldığı bir şampiyonada ilk üçe girebilmek, kürsüde olabilmek çok güzel. Zümra, ona harcanan zamanın ve eforun karşılığını fazlasıyla veriyor. Yarıyıl tatilinde yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda da Zümra'nın ilk üçte olacağına inanıyorum. Dolayısıyla milli takım seçmelerinde de başarılı olacağını düşünüyorum. Zümra, şimdiye kadar başarılarını kulüp bazında yaptı. Bu başarılarını milli takım bazında da yapacağını umuyorum. "

Oruç, federasyon olarak İm'e ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi