Spora yönelen çocuklarının eğitim hayatının aksamasından çekinen ailelere en güzel yanıtı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın oyuncuları veriyor. Takımın kadrosundaki oyuncuların tamamı spor ve eğitimi yaşamlarını başarılı bir şekilde sürdürerek gençlere örnek oluyor.

Bayanlar Voleybol 3.Ligi A Grubu’nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor’un A takım kadrosunda yer alan 12 sporcudan 10’u üniversite eğitimi alıyor. Takımın en küçüğü Dilara Sirkecioğlu ise Cihat Kora Anadolu Lisesi’ne devam ederken, 1994 doğumlu Buse Akın üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Elif Büyükçoban, Gülce Yağmur Kovacığoğlu, Ezgi Tekiner ve Asiye Palabıyık, Ege Üniversitesi’nde, Seyhan Yönet 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitimlerine devam ediyor. Zeynep Bodur (Celal Bayar Üniversitesi İşletme), Begüm Kılıçarslan (Ege Üniversitesi İletişim), Gözde Diker (Yaşar Üniversitesi Lojistik), Zeynep Sinem Daşkın (Ege Üniversitesi Hemşirelik) ve Zeynep Pınar Özdinçer (Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı), İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nın üniversiteli diğer sporcuları.

Antrenör Can Çolak, üniversitesi eğitiminin sporcuların kariyeri açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, “Aynı kültür düzeyindeki oyuncuların birbirlerini anlamaları ve oyun içerisinde anlaşmaları kolaylaşıyor. Diğer yandan spor, onlara üniversite yaşamları boyunca daha hızlı ve doğru karar verme yetisi de kazandırıyor. Bu karşılıklı fayda, sporcuların her alanda başarılı olmasını sağlıyor” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor’un bayanlar voleybolda yeni sezona ciddi  bir yapılanmayla girdiğini de sözlerine ekleyen Antrenör Çolak, “Yepyeni bir takım kurduk. Hedefimiz; spor okulu ve altyapı organizasyonunu daha geniş bir yelpazede ele alarak, A takımdaki altyapı oyuncusu sayısını her geçen yıl daha da artırmak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi