FİNANS EKSPRES

Star proje danışmanlığında Foster Wheeler ile anlaştı

Abone Ol


Oldukça mutluyuz


Foster Wheeler AG CEO'su Roberto Penno, anlaşmaya ilişkin açıklamasında, "Yüksek kalitedeki başlangıç aşaması mühendislik tasarımı sürecini başarılı şekilde tamamladıktan sonra Türkiye için stratejik öneme sahip bu yatırımda kilit rol oynamaya devam etmemizden dolayı oldukça mutluyuz. Bununla birlikte kanıtlanmış proje yönetimimiz, rafinaj konusundaki yeteneğimiz, mega projeleri yürütmedeki başarımız ve Türkiye'de uzun zamandır devam eden çalışmalarımızın hepsinin, bu sözleşmeyi kazanmamızda ve yakaladığımız başarıda rol oynadığına inanıyoruz" dedi.

Ekibe güvenimiz tam

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz da rafinerinin stratejik olarak önemli bir yatırım olmasıyla birlikte Türkiye'nin birçok önemli petrol ürünü ithalatına bağlımlığını da azaltacağını söyledi. Yavuz, "Foster Wheeler proje yönetimi ve proje yürütme uzmanlığı sektörde iyi biliniyor. Bu mega projenin başarısına sağlayacağı değerli katkı konusunda Foster Wheeler ekibine olan güvenimiz tam" şeklinde konuştu.

Küresel bir mühendislik ve inşaat şirketi, aynı zamanda güç ekipmanları tedarikçisi olan Foster Wheeler AG, teknik olarak gelişmiş, güvenilir tesis ve ekipman hizmeti sunan bir firma konumunda bulunuyor. Özel uzmanlık alanları olan yaklaşık 13 bin profesyonel çalışanıyla müşterilerine hizmet veriyor. n CİHAN