SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ ORTAK YAYINDA MASAYA YATIRILDI

Ege TV, Pati TV ve 107.9 Radyo Pause’un ortak canlı yayınında su ürünleri sektörünün geleceği, mühendislerin mesleki sorunları ve sektörün daha güçlü bir yapıya kavuşması için yürütülen çalışmalar konuşuldu.

Programcı Yakup Öztürk’ün moderasyonunda gerçekleşen yayına Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Dr. Ergün Aslan ile Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Özsoy katıldı.

İzmir’de gerçekleştirilen su ürünleri fuarı kapsamında yapılan yayında, kentin sektör açısından taşıdığı önem de gündeme geldi.

ERGÜN ASLAN: ORTAK AKILLA HAREKET ETMELİYİZ

Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Ergün Aslan, su ürünleri sektöründe farklı kurumların aynı hedef doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Aslan, su ürünleri mühendislerinin kamu, üniversite, özel sektör ve belediyeler gibi farklı alanlarda görev yaptığını belirterek, sektörün sorunlarının çözümünde teknik bilgi ve ortak aklın önemine dikkat çekti.

Derneğin örgütlenme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Aslan, farklı illerde yapılan çalışmalarla meslektaşların bir araya getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

C8904103 5B23 4E56 Bd90 A56B28C0Ebad

MTO Başkanı Ayhan sanayi esnafını dinledi
MTO Başkanı Ayhan sanayi esnafını dinledi
İçeriği Görüntüle

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİNİN MESLEKİ SORUNLARI GÜNDEMDE

Programda su ürünleri mühendislerinin mesleki yapılanması da ele alındı.

Aslan, mühendislerin mesleki sorunlarının çözülmesi, kamu ve özel sektördeki çalışma alanlarının geliştirilmesi ve mesleki örgütlenmenin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Su ürünleri mühendislerinin yalnızca balık yetiştiriciliğiyle sınırlı bir alanda çalışmadığını belirten Aslan, sektörün çok daha geniş bir çalışma alanına sahip olduğunu ifade etti.

İZMİR KÖRFEZİ VE SU KALİTESİ DE KONUŞULDU

Ortak yayında İzmir Körfezi'nin durumu ve su kalitesinin korunması konusu da gündeme geldi.

Körfez başta olmak üzere su kaynaklarının korunmasında bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekilirken, üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve meslek örgütleri arasında koordinasyonun artırılması gerektiği vurgulandı.

Programda su ürünleri sektörünün geleceği açısından çevresel sürdürülebilirlik ile üretim arasındaki dengenin korunmasının önemine de değinildi.

4Ab99D84 01D5 407E 9177 9381Fd97Bb27

SEKTÖRÜN GELECEĞİ İÇİN YENİ ÇALIŞMALAR

Yayında sektörün yalnızca üretim boyutuyla değil; işleme, gastronomi, ticaret, ihracat, su ürünleri organize sanayi bölgeleri ve balık halleri gibi farklı başlıklarla birlikte değerlendirilmesi gerektiği konuşuldu.

Ergün Aslan, sektörün sorunlarının tek bir başlık üzerinden ele alınamayacağını belirterek, farklı alanların birbiriyle bağlantılı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Programda ayrıca Elazığ'da gerçekleştirilmesi planlanan sektör buluşmaları ve zirve çalışmaları hakkında da bilgi paylaşıldı.

İZMİR'DEN SEKTÖRE ORTAK MESAJ

Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Erdem Özsoy da İzmir'in su ürünleri sektörü açısından önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Özsoy, kentte gerçekleştirilen fuarın sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi açısından önemli bir buluşma noktası olduğunu ifade etti.

Ortak yayında, su ürünleri sektörünün gelişimi için kamu, üniversiteler, özel sektör, meslek kuruluşları ve medyanın birlikte hareket etmesinin önemi vurgulandı.

Ege TV, Pati TV ve 107.9 Radyo Pause ortak canlı yayınında sektörün mevcut sorunlarının yanı sıra geleceğe yönelik çalışmalar da farklı başlıklarla ele alındı.

Kaynak: Haber Merkezi