Akın Gürlek’in kürsüye çıkmasından hemen önce yaşanan sözlü atışmalar oturuma damga vurdu.
Genel Kurul’un açılmasının ardından bazı milletvekilleri, atamaya ilişkin görüş ve eleştirilerini dile getirmek istedi. Bu sırada iktidar ve muhalefet sıralarından karşılıklı itirazlar yükseldi. Tartışmanın büyümesi üzerine Meclis Başkanvekili birleşime ara vermek zorunda kaldı.
Aranın ardından yeniden toplanan Genel Kurul’da güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Milletvekilleri yerlerine davet edilirken, kürsü çevresinde yoğunluk oluşmaması için görevliler uyarılarda bulundu. Zaman zaman sloganların da duyulduğu oturumda, taraflar birbirlerine sert ifadeler yöneltti.
Akın Gürlek’in yemin töreninin, usule ilişkin itirazların değerlendirilmesinin ardından gerçekleştirilmesi beklendi. Meclis kulislerinde ise atamanın siyasi yansımaları ve yeni dönemde yargı politikalarında nasıl bir yol izleneceği konuşuldu.
Yaşanan gerginlik, yeni bakanın göreve başlayacağı gün Meclis’te uzun süre hafızalardan silinmeyecek görüntülere sahne oldu. Genel Kurul’daki gelişmelerin ilerleyen saatlerde netlik kazanması bekleniyor. İstersen konuşmanın içeriğine ilişkin ayrı bir metin de hazırlayabilirim.


