Aydın'ın Kemer Mahallesi'nde 150 lira kira ödedikleri tek odalı evde anneannesi Emine Umul (80), annesi Nesrin Umul (51) ve ağabeyi Engin Kanöz (17) ile birlikte yaşayan Dr. Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Erkan Kanöz, aynı okulda öğrenim gören bir arkadaşının antrenmanını izlemek için halter salonuna gitti. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait salonda halter sporuna ilgi duyan Erkan Kanöz, çalışmalara katılmaya başladı. İki yıl önce Türkiye Halter Federasyonu tarafından Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevlendirilen eski milli halterci antrönör Yunus Emre Demirtaş'ın (26) dikkatini çeken Erkan Kanöz, Nazilli İlçesi İsabeyli Beldesi'nde bulunan Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübü'nün lisanlı sporcusu oldu.

İlkinde şampiyonluk kazandı

18 ay boyunca tüm imkansızlıklarına rağmen antrenmanlarını aksatmayan küçük halterci, Antalya'da 7- 10 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Minikler Halter Şampiyonası'na katıldı. Değişik kilolarda 80 sporcu arasında Teknik Klasmanda 7'inci olmayı başaran Erkan Kanöz yarıştığı 40 kiloda koparmada 37, silkmede ise 48 kiloyu kaldırarak Minikler Türkiye Şampiyonu oldu.
Anne ve babasının 13 yıl önce ayrıldığını, 150 lira kira verdikleri tek odalı evde yaşadığını belirten Erkan Kanöz, "Anneannemin oturduğu bu evde büyüdüm. Anneannem yaşlılık maaşı alıyor ve bize bakıyor. İyi bir sporcu olmak için çok çalışacağım" dedi.

İyi beslenmesi gerek

Erkan'nın gelecek vaadeden bir yetenek olduğunu vurgulayan antrönör Yunus Emre Demirtaş şunları söyledi:
"Aydın'da ilk kez bir halter takımı kuruldu. 19 sporcumuzun tamamı miniklerden oluşuyor. Erkan'daki ışığı gördüğümde onu kazanmam gerektiğini düşündüm. Sadece sporculuğu ile değil, efendi duruşu ile de örnek bir sporcu olacak. Ancak halter kolay bir spor değil, iyi beslenmesi gerekiyor ancak maddi durumu buna çok müsait değil."
Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şenol Babacan da, Erkan'ın desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Biz gelir düzeyinin düşük olduğunu biliyorduk ama bu kadar olduğunu bilmiyorduk. Bu bizim ve Aydın'ın ayıbıdır" diye konuştu.
Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Belediye Başkanı CHP'Lİ Özlem Çerçioğlu tarafından makamında misafir edilen Erkan Kanöz'ün evine Başkan Çerçioğlu tarafından 10 torba kömür gönderildiği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi